Zonguldaklı madenciler, Soma’da ölen kardeşlerine ağlıyor

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında çalışan işçiler, Soma’daki olaylardan çok etkilendi. Kazayı duyduğunda hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamayan maden işçisi Ömer Köktürk, faciayı...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldaklı madenciler, Soma’da ölen kardeşlerine ağlıyor

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında çalışan işçiler, Soma’daki olaylardan çok etkilendi. Kazayı duyduğunda hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamayan maden işçisi Ömer Köktürk, faciayı öğrendiğinde şoke olduğunu söyledi. 21 yıllık maden işçisi olan Köktürk, "Büyük acı. Sadece olay değil; filmini dahi seyretsem ağlıyorum. Yani ekmeği tırnaklarıyla çıkarmak o kadar zor, o kadar meşakkatli. Ömür törpüsü." ifadelerini kullandı.

Kendi yaşadıkları acıyı hatırlayan işçiler, her gün aileleriyle helalleşerek yerin metrelerce altına indikleri kuyu başına “Milletimizin Başı Sağolsun” yazısı astı. 14 yıllık maden işçisi 2 çocuk babası Yalçın Aksu(40), Soma’da hayatını kaybeden işçilerin ölümünden ailecek çok etkilendiklerini belirterek gözyaşlarını tutamadı. 3 çocuk babası 21 yıllık madenci Ömer Köktürk(48) ise olayın şokunu atamadıklarını belirterek, "Büyük acı. Sadece olay değil; filmini dahi seyretsem ağlıyorum. Yani ekmeği tırnaklarıyla çıkarmak o kadar zor, o kadar meşakkatli. Ömür törpüsü. Soma faciasını öğrendiğimde şok yaşadım." dedi.

14 yıllık maden işçisi 2 çocuk babası Yalçın Aksu, Soma'da meydana gelen acı olaydan bu yana psikolojilerinin alt üst olduğunu ifade ederek, "Biz de işçi olarak çok etkilendik. 3-4 günden bu yana psikolojimiz alt üst oldu. Ben bir tek şu hatayı görüyorum: İşçiler oradayken vardiya üstüne vardiya gitmesi hatalı. Hani ailelerin de üzüntülerini canı gönülden paylaşıyorum. Aynı acıları biz de yaşıyoruz. Bizim bile evde aile düzenimiz bozuldu. Çok etkileyici. Bu kazalarda ölen arkadaşlarımızın biri de bini de bir. Sonuçta evden ailenle helalleşip çıkıyorsun. O ailelerin belki o gün ne düşünceleri vardı. İşten çıkınca kimbilir ne yapacaklardı...Sözün bittiği yer. Cenab-ı Allah ölenlerin ailesine sabırlar, yaralılara acil şifalar versin. Gönül ister ki inşallah böyle bir şey olmasın. Güvenlik önlemleri biraz daha artırılsın. İşçi arkadaşlarımız da bunlara harfiyen uysun." şeklinde konuştu.

TTK Karadon Müessesesi maden ocağında çalışan Özkan Öztürk(32), morallerinin sıfır olduğunu; ancak mecburen ocağa girdiklerini belirtirken, İsmail Akyüz aynı şeyin kendi başlarına da gelebileceğini ifade etti. Sezer Aydın(29) isimli işçi ise şunları söyledi: "Çok üzülüyoruz. 3-4 günden beri huzurlu çalışamıyoruz. Soma'da ölen kardeşlerimiz hep aklımızda. Şu anda bile ocağa girmekten korkuyoruz."

İşçiler daha sonra "Milletimizin Başı Sağolsun" yazısının altından maden ocağına girdi.

CİHAN

Yorumlar