Zonguldak Fatih Koleji'nden velilere Zemod uygulaması

Zonguldak Fatih Koleji'nde bu yıl ilkokulda uygulanmaya başlanan zenginleştirilmiş eğitim modeli (Zemod) okul velilerine tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak Fatih Koleji'nden velilere Zemod uygulaması

Zonguldak Fatih Koleji'nde bu yıl ilkokulda uygulanmaya başlanan zenginleştirilmiş eğitim modeli (Zemod) okul velilerine tanıtıldı. Çok sayıda ilkokul velisinin katıldığı program, kahvaltının ardından sunum ve zemod uygulamasıyla devam etti.

Velilere üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı ve akıl oyunları konusunda zenginleştirilmiş eğitim modelinin içeriği hakkında bilgi verildikten sonra sınıflarda uygulama eğitimine geçildi. Çocuklarıyla birlikte oyun ve uygulamayı yerine getirmeye çalışan velilerin eğlendiği görüldü.

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy, çağın gerekliliklerine karşı sürekli değişen eğitimin süreçlerine okul olarak hazır olduklarını vurgulayarak, “Klasik eğitim modeline ek olarak geliştirilen Zemod yönteminin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu programda öğrencilere farklı düşünebilme, özgün ürünler ortaya koyabilme, hadiselere ve çevreye farklı bakış açılarıyla bakabilme gibi değerler kazandırmayı amaçladık.” dedi.

Zemod Koordinatörü Müdür Yardımcısı Çağlar Gültekin ise şunları söyledi: “Fark dersleri ile eğitim modeli hem eğlenceli hem de kalıcı bir hal alıyor. Öğrencide bireysel farklılıkları ortaya çıkaran ve öğrenmeyi bireyselleştiren bu model, düşünme becerileri, akıl oyunları, üretkenlik, görsel algı, hayata hazırlık, satranç, halk oyunları, mental matematik, yüzme, müzik dersinde branşlaşma, kulüpler adı altında sporsal ve sanatsal faaliyetler ile temel derslerin zenginleştirilmesi gibi faaliyetleri kapsıyor.”
CİHAN

Yorumlar