Zirve Üniversitesi, Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden madencileri andı

Zirve Üniversitesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada hayatını kaybeden madenciler için anma töreni düzenledi. Türkiye'yi yasa boğan facia karşısında üzgün olduklarını dile getiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa,...

Google Haberlere Abone ol
Zirve Üniversitesi, Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden madencileri andı

Zirve Üniversitesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada hayatını kaybeden madenciler için anma töreni düzenledi. Türkiye'yi yasa boğan facia karşısında üzgün olduklarını dile getiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Somalı ailelerin acısına ortak olan Zirve Üniversitesi öğrencileri, hayatını kaybeden madencileri, düzenledikleri törenle andı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen törende öğrenciler yüzlerini kömürle boyayarak, başlarına baret takarak yaşanan acıya ortak oldu. Hayatını kaybeden madenciler saygı duruşu ile anılırken, bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan acı karşısında cümle kurmada zorlandıklarını dile getiren Rektör Adnan Kısa, madende hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı diledi. Üniversite olarak maddi ve manevi olarak ailelere destekte bulunacaklarını vurgulayan Kısa, “Üniversite olarak gerekli yardımı ailelere sağlayacağız. Öğrenci kulüplerimizden destek amaçlı oraya gitmek isteyenler de olursa o anlamda yardımcı olacağız. Yaşanan üzücü olayın yaralarının sarılması için bir nebze de olsa katkı sağlayabileceksek yapacağız.” dedi. Öğrenciler, törenin ardından yardım kampanyası yaparak harçlıklarını Somalı ailelere gönderdi.

CİHAN

Yorumlar