Zirve, uluslararası öğretim elemanı istihdamında birinci

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2014 yılı üniversitelerin uluslararası öğretim elemanı istatistiklerini açıkladı. Uluslarasılaşmaya verdiği önemle ve bu amaçla birçok üniversite ile ortak projelerde adından sıkça söz ettiren...

Google Haberlere Abone ol
Zirve, uluslararası öğretim elemanı istihdamında birinci

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2014 yılı üniversitelerin uluslararası öğretim elemanı istatistiklerini açıkladı. Uluslarasılaşmaya verdiği önemle ve bu amaçla birçok üniversite ile ortak projelerde adından sıkça söz ettiren Zirve Üniversitesi, yüzde 25’lik pay ile uluslararası öğretim elemanı istihdamı sayısında birinci sırada yer aldı.

Henüz 5 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile beraber uluslararası arenada üst sıralarda yer alan Zirve Üniversitesi, beyin göçünü tersine çevirdi. YÖK’ün açıkladığı verileri değerlendiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalar yürüttü. Türkiye’deki beyin göçünü tersine çevirmek için çalışmalar yaptı. Ülkemizin beyin göçünü tersine çevirme politikaları bize yön gösteriyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın açıkladığı istatistiklerle de bunu başarmış olduğumuzu gösteriyor. Öğretim elemanı yaş ortalaması 42 olan dinamik bir kadroya sahibiz. Ayrıca, akademik personelimizin yüzde 75‘i doktorasını, başta Amerika’nın tanınmış üniversitelerinde olmak üzere dünyanın önde gelen üniversitelerinde tamamladı. Yabancı öğretim elemanlarımızın bir çoğu başta İngiltere, Kanada, Çin, Hindistan olmak üzere dünya üniversiteleri sıralarında en üstte bulunan üniversitelerde tamamladılar. Zirve Üniversitesi’nin sunmuş olduğu altyapı ve diğer imkanlar yabancı akademisyenleri Gaziantep’te çalışmaya cezbediyor. Bizim de hedefimiz, dünya üniversiteleri arasında üst sıralarda bulunmak.” dedi.

Hızla gelişen bir üniversite olduklarını belirten Kısa, “Zirve Üniversitesi, fiziki ve teknik altyapısını tamamlayarak hızla gelişmekte olan bir üniversite. Biz Zirve Üniversitesi olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Uluslararasılaşmak bizim için çok önemli. Dünya üniversiteleri arasında üst sıralarda bulunmak bizim için çok önemli. Biz öğrencilerimize kaliteli eğitim imkanı sağlıyoruz. Kaliteli eğitim, kaliteli akademik kadroyla mümkündür.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar