Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu, Yılın 'en'lerini seçti

Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu, yılın en’lerini seçti. Bünyesinde 29 üniversiteden 42 öğrenci kulübü bulunan ve 7 bin 500′ün üzerinde öğrencinin bağlı olduğu Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu’nun, 27 Mayıs 2014 tarihinde...

Google Haberlere Abone ol
Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu, Yılın 'en'lerini seçti

Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu, yılın en’lerini seçti. Bünyesinde 29 üniversiteden 42 öğrenci kulübü bulunan ve 7 bin 500′ün üzerinde öğrencinin bağlı olduğu Zinde Üniversite Kulüpleri Platformu’nun, 27 Mayıs 2014 tarihinde başlattığı 'Yılın EN’lerini Seçiyoruz' yarışmasının sonucu belli oldu.

Yarışmaya pek çok şehirdeki 20 üniversite kulüp ve topluluğu başvuru yaptı. Değerlendirme yapılırken ‘En Çevreci’ olarak seçilecek kulüpte, çevre duyarlılığı konusunda çalışmalar yapıp yapmadığı, yapmış ise içerikleri detaylı olarak değerlendirmeye tabii tutuldu. ‘En Üretken’ olarak seçilecek kulüpte, 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversite içinde ve dışında yapmış olduğu tüm etkinliklerini inceleyip diğer başvuran kulüplerin etkinlikleri ile karşılaştırıldı. En üretken olacak kulübün daha önce yapılmamış tarzda kapsamlı ve faydalı etkinlikleri olup olmadığı da değerlendirmeye tabi tutuldu.

‘En Aktif’ olarak seçilecek kulüpte ise güz ve bahar dönemleri süresince tüm etkinlikler değerlendirildi. Yıl içerisinde yapmış oldukları program tarih aralıkları ve diğer kulüplere nazaran daha fazla etkinlik sayısına ulaşıp ulaşmamaları değerlendirildi. Platform yöneticilerinin değerlendirmeleri sonucunda, ‘en çevreci’, ‘en üretken’ ve ‘en aktif’ kulüp veya topluluğu belirlendi. Bu kulüpler şöyle açıklandı:

En Çevreci: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Keşşaf İzcilik Topluluğu. Ağrı ÇEKÜD ekibiyle ortaklaşa yaklaşık 60 kişinin katılımıyla 'Hayata Kök Salın' temalı fidan dikim etkinliği sonucunda Yazıcı Barajı çevresinde hatıra ormanı alanı oluşturan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Keşşaf İzcilik Topluluğu en çevreci kulüp/topluluk oldu.

En Üretken: Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü Karabük Üniversitesi bünyesinde yapılmış en kapsamlı program olan Sosyal Gelişim Zirvesi tertiplemiştir. 18 Nisan-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında 8 farklı programı Akra FM ana sponsorluğunda düzenlemiş olan Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü, en üretken kulüp/topluluk oldu.

En Aktif: Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme (KAD) Kulübü. KAD ile ilgili konferanslar haricinde 2 farklı il gezisi, kitap okumaları, resim sergileri ve spor aktiviteleri ile iki dönem boyunca sürekli etkinlik ve faaliyet ile üyelerini neredeyse hiç boş bırakmayan Harran Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Kulübü, en aktif kulüp/topluluk oldu.

Yarışma hakkında açıklama yapan Zinde Üniversite Kulüpler Platformu Başkanı Esad Çetin, "Bu değerlendirmelerimiz sonucunda başvuruda bulunan tüm kulüplerimizin etkinliklerinin hepsinin birbirinden kaliteli ve içerik olarak donanımlı olduğunu Platform olarak belirtmek isteriz. Platformumuz bünyesinde bulunan ve yarışmamıza katılan tüm kulüplerimize teşekkür ediyor, gelecek dönemlerde başarılar diliyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar