'Zihnimin Işığı' projesi Erzurum AVM’de ziyarete açıldı

Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülen 'Zihnimin Işığı' projesi çerçevesinde zihinsel engelli, otizm ve dovm sendromlu öğrencilerin yaptığı ürünler Erzurum AVM’de ziyarete açıldı. Sergiden elde edilen gelir otizmli çocukların...

Google Haberlere Abone ol
'Zihnimin Işığı' projesi Erzurum AVM’de ziyarete açıldı

Palandöken Karsapanı Derneği tarafından yürütülen 'Zihnimin Işığı' projesi çerçevesinde zihinsel engelli, otizm ve dovm sendromlu öğrencilerin yaptığı ürünler Erzurum AVM’de ziyarete açıldı. Sergiden elde edilen gelir otizmli çocukların ihtiyaçları için kullanılacak.

Zihnimin ışığı projesi koordinatörü Süheyla Doğrudil, Recep Birsin Özen Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde zihinsel engelli, down sendromlu ve otistik toplam 70 öğrencinin 1. kademe, 2. kademe ve 3. kademe olarak ayırdıklarını, otizmli çocukların yaptıkları ürünlere dikkat çekip, “Bu kademedeki öğrencilerin yaptığı el işleri var. Ebru sanatından örneklerimiz var, çocuklarımızın ahşap işi ile yaptıkları uygulamalar var, takılar var, bakliyatlardan yaptıkları resimler, boyalar var yani çocuklarımızın iş eğitimi derslerinde çıkardığı ürünleri sergiledik.” dedi.

Yapılan sergi ve daha önce yaptıkları etkinliklerle, amaçlarının toplumu otizmli çocuklar hakkında bilgilendirmek olduğunu ifade eden Doğrudil, “AVM ‘de açtığımız bu sergiyle de daha çok insana okulumuzun adını duyurmak istiyoruz. Daha çok insan bu çocuklardan haberdar olsun, onların da yapabilecekleri bir şey olduğunu herkes görsün. Ebruyu herkes yapamıyor belki, ben eğitim almadan yapamıyorum ama bu çocuklar eğitim alarak hepsini başarabiliyorlar. Onların bu başarısını toplumla paylaşmak istedik, emeği geçen herkese, öğretmenlerimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

STK’LAR DUYARSIZ

STK’ların duyarsızlığından yakınan proje koordinatörü Doğrudil, sivil toplum kuruluşu olarak SODES projesini Karsapanı Derneği olarak yürüttüklerini kaydederek şöyle dedi: “Onun dışında herhangi bir katkı olmadı, bu proje için herkesin duyarlılığını bekliyoruz. İnsanların biz gidip kapılarını çaldığımızda elbette yardım ederiz demeleri bizi çok sevindiriyor; ama biz onların kapısına gitmeden hiç kimsenin bu gibi işlere kapı açmadığını görüyoruz.”

Konuşmasına Recep Birsin Özen Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin tanınmamasından kaynaklanan olumsuzluğa da dikkat çeken Doğrudil, “İnsanlar bu okulu çok da fazla bilmedikleri için, haberdar olmadıkları için yeterince destek göremiyoruz ama biz kimin kapısını çaldıysak herkes büyük bir gönül zenginliği gösterdi, katkıda bulundu. Onlara da teşekkür ediyoruz ama bu konuda sivil toplum kuruluşların daha çok çalışması gerekiyor, bu bize bir ilk adım olsun.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar