Zihinsel engelli hasta, hastanede darp edildi iddiası

Mersinli zihinsel engelli Hasibe Yıldırım'ın (31) tedavi amacıyla götürüldüğü Adana'daki bir hastanede darp edildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Zihinsel engelli hasta, hastanede darp edildi iddiası

Mersinli zihinsel engelli Hasibe Yıldırım'ın (31) tedavi amacıyla götürüldüğü Adana'daki bir hastanede darp edildiği iddia edildi. Gencin gözünde, yüzünde ve kulağında morluklar oluştuğu için ailesi darp raporu alarak polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundu. Güçlükle konuşan Hasibe Yıldırım'da darp edildiğini doğruladı. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi Ramazan Tangur ise hastanın epilepsi hastası olması nedeniyle sürekli düştüğünü görülenlerin ise hastanın sürekli düşmesinden kaynaklandığını öne sürdü.

Merkez Toroslar ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi'nde ikamet eden Osman Yıldırım, 3 yaşından beri zihinsel engelli ve epilepsi hastası olan kardeşi Hasibe'yi 17 Şubat Pazartesi günü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'ne götürdüklerini belirtti. Hastanenin direk aciline girdiklerini ifade eden Yıldırım, oradaki bayan doktora kardeşinin rahatsızlığını izah ettiklerinde yatırılması yönünde karar verdiğini kaydetti.

O gün kardeşinin yatışını gerçekleştirdikten sonra Mersin'e döndüklerini anlatan Yıldırım, "Aradan 2 gün geçti. Çarşamba günü sabah telefon açıp 'hastanız durmuyor, sürekli yere düşüyor', 'biz bunu taburcu edeceğiz, gelin' dediler. Biz de apar topar Mersin'den Adana'ya gittik. Taburcu işlemleri yapıldı. İşlemlerden önce, bize hastayı göstermediler. İşlemlerden sonra, bir anda hastamızı görünce şoka uğradık. Bizim bıraktığımız hastamızdan farklı bir insanın karşımıza geldiğini zannettik. Çünkü sağ göz yumurta büyüklüğünde balonlaşmıştı. Kafa balonlaşmıştı. Kulak arkası morarmıştı. Şok geçirdik. Orada ne yapacağımızı da bilemedik. 'Başhekimle görüşelim' dedik. Odasına gittik 'başhekim yok' dediler. Başka bir odaya girdik. Orada, şöyle böyle dediler. Alttan aldılar. O şokla biz tabi bir şey yapamadık. Daha sonra evimize çektik, geldik" diye konuştu.

Eve geldikten sonra kardeşinin burnundan kan gelmeye başlaması üzerine Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini söyleyen ağabey Yıldırım, şunları söyledi: "Doktor buna ne oldu?' dedi. Durumu anlattık. 'Doktor bu düşme ile alakalı değil darp edilmiş' dedi ve rapor düzenledi. Biz de karakola gittik şikayetçi olduk. Raporlarını aldık. Bizim çocuğumuzu bu şekile getirenlerin cezasını almasını istiyoruz. Başkaları aynı durumla karşılaşmasınlar."

Adana'daki hastanede başka bir doktorla görüştüklerinde ise bu tür hastaların hastanedeki yatan hastalarla aynı olmadığını ve bu hastanın o hastalarla aynı yere konamayacağını söylediğini aktaran Yıldırım, kendilerin yönlendiren bayan doktorun bu yönde yanlış yaptığını söylediğini kaydetti.

"Kardeşimi keşke hiç bırakmasaydık." diyen Yıldırım, "Kaldığı yer demir sürgülü bir yer. İçeri zaten bizi almıyorlar. Biz bıraktığımızda içeri zoraki soktular. Keşke kapıdan çekip çıkarsaydık. Bilmediğimiz için tedavi görsün hastamız düzelir mi diye bıraktık. Artık kim bu hala getirdi; hemşire mi? hasta bakıcı mı? yoksa hastalar mı? Ama bize söyledikleri 'sık sık düşüyor. Bu çocuk 31 yaşında bu yaşına kadar sık sık düşmedi. Bu işin çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Suç duyurusunda bulunduk. Raporlar da 'darp var' diyor." ifadesini kullandı.

ANNE YILDIRIM: ÇOCUĞUMU HASTANEYE SAĞ SALİM TESLİM ETTİK

Güçlükle konuşan Hasibe Yıldırım'da kendisinin dövüldüğünü söylerken annesi Havva Yıldırım ise Pazartesi giderek çocuğunu sağ salim hastaneye teslim ettiklerini söyledi.

İki gün sonra ise hastaneden kendilerine telefon geldiğini anlatan anne Yıldırım, şunları söyledi: "Çarşamba günü bir haber geldi, 'çocuk travma geçiriyor' dediler. 'Çabuk gelin' dediler. Biz de gittik. Önce çocuğu göstermediler, 'çıkış yapacağız' dediler. İşlemlerini yaptılar. Çocuk öteden bir çıktı tanıyamadım. Çocuğun kafası gözü kapkara balon olmuş. Allah'ım ben çocuğumu buraya ölmeye mi getirdim, burası hastane değil miymiş dedim. Bağırış çağırış çocuğu aldık geldik."

Çocuğun iyileşmemesi üzerine hastaneye götürdüklerini ifade eden Yıldırım, "Doktor bu düşme işi değil darbe yemiş dedi. Çocukta zaten hiç ses seda yok. Her yanı kütük gibi şişmiş. Ondan sonra şikayetçi olduk." dedi.
CİHAN

Yorumlar