Zeytinyağı Duyusal Analizleri Eğitim programı tamamlandı

Osmaniye’de düzenlenen ‘Zeytinyağı Duyusal Analizleri ve Degüstatör Eğitimi’ sertifika töreniyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Zeytinyağı Duyusal Analizleri Eğitim programı tamamlandı

Osmaniye’de düzenlenen ‘Zeytinyağı Duyusal Analizleri ve Degüstatör Eğitimi’ sertifika töreniyle sona erdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Teknik Destek Projeleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Zeytin Üreticileri Birliği ve Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği’nin (OSTED) desteğiyle Saray Gold eğitim salonunda gerçekleştirilen program tamamlandı.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet tarafından verilen eğitimde 23 katılımcıya bin 500 tadım yapılarak, tadımcı adayları belirlenmeye çalışıldı. Tadımcı adayları arasında yapılan puanlama sonucunda Osmaniye Ziraat Odası görevlisi Ziraat Mühendisi Fatma Göçebe en yüksek puanı alarak birinci, Bahçe Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi Selin Kalkan ise ikinci oldu.
Eğitim sonunda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, proje sayesinde Osmaniye’nin zeytinyağı tadımı konusunda başka illere ve bölgelere bağımlılığını ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Sağlam, zeytinyağının sadece kimyasal özellikleri ile değerlendirilmesinin eksik olacağını, duyusal özellikleri iyi olan, tat ve koku kusurlarına sahip olmayan zeytinyağının daha değerli olduğunun altını çizdi.
DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ise katılımcıların eğitimden çok memnun kaldıklarını ve programın verimli geçtiğini ifade etti.

Eğitmen Ümmühan Tibet de çok iyi oluşturulan katılımcıların eğitime ilgilerinin, öğrenme isteklerinin üst düzeyde olduğunu aktardı.

Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu ise eğitimde birçok doğru bilinen yanlışları fark ettiklerini belirterek, böyle bir projede yer almaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği Başkan Yardımcısı Adem Köksal da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Eğitmen Ümmühan Tibet’e yerfıstığı ve yerfıstığı drajesi ile defne sabunu içeren hediye paketini takdim etti.
CİHAN

Yorumlar