Zammı protesto etmek için 10 km yürüdüler, zam geri alındı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrencileri dolmuş ücretlerine yapılan zam nedeniyle 10 kilometre uzaklıkta olan kampüs alanından, Ardahan Belediyesi önüne kadar yürüyerek yapılan zammı protesto etti. Kampüsten belediyeye kadar olan 10 kilometrelik...

Google Haberlere Abone ol
Zammı protesto etmek için 10 km yürüdüler, zam geri alındı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrencileri dolmuş ücretlerine yapılan zam nedeniyle 10 kilometre uzaklıkta olan kampüs alanından, Ardahan Belediyesi önüne kadar yürüyerek yapılan zammı protesto etti. Kampüsten belediyeye kadar olan 10 kilometrelik yolu yürüyerek kat eden öğrenciler daha sonra burada oturma eylemi yaptı.

1 TL olan dolmuş fiyatlarına yapılan yüzde 50 zammın hiçbir kanunda yerinin olmadığını ifade eden öğrenciler, “Belediye Başkanı, eğer dolmuşların zarar ettiğini düşünüyorsa 200 bin TL’den ihale açmazdı.” şeklinde tepki gösterdi. Eyleme yaklaşık 300 öğrenci destek verdi. "Zamlar geri çekilsin" yazılı pankart açan öğrenciler Belediye Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörüne seslerini duyurmak için ısrarlı olduklarına dikkat çekti.

Soma'da yaşanan elim hadiseyi de unutmayan öğrenciler, alkış ve kutlama yapmadı. Kendilerine bir süre sonra muhatap bulan grup dertlerini dile getirdi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un olmadığı günde grup yetkili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Levent Turan’ı muhatap kabul etti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde orta yol bulundu. Turan, yeni zammı yürürlüğü koymayacağını söylemesiyle öğrenciler istediklerini aldı ve sevinç içinde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar