Zabıta, seyyar satıcının yüzüne gaz sıkıp copla darp etti

Beyoğlu'nda iddiaya göre seyyar satıcılık yapan bir kişi, zabıta ekiplerinin biber gazlı ve coplu müdahalesine maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Zabıta, seyyar satıcının yüzüne gaz sıkıp copla darp etti

Beyoğlu'nda iddiaya göre seyyar satıcılık yapan bir kişi, zabıta ekiplerinin biber gazlı ve coplu müdahalesine maruz kaldı. Yerde acılar içinde kıvranan seyyar satıcının, olay sonrası malzemeleri de yere saçıldı.

Olay akşam 19,30 sıralarında Tarlabaşı Refik Saydım Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Celal Korlar isimli şahıs cadde üzerinde köfte ekmek satarak geçimini sağlıyordu. Seyyar satıcı ve yardımcısının iddiasına göre yanlarına gelen Beyoğlu Belediyesi Zabıta ekipleri, köfte arabasına el koymak istedi. Kendisine engel olmaya çalışan seyyar satıcı Celal Korlar'ı darp eden ve yüzüne gaz sıkan Zabıta ekipleri, daha sonra şahsın aracına da el koydu. Kolundan yaralanan ve gözlerine biber gazı sıkılan seyyar satıcı, yere yığıldı. Zabıta ekipleri darp ettikleri satıcının, bütün malzemelerini de yere döktü. Caddeden geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Kolundan yaralanan ve yerde yatan seyyar satıcıyı ambulansa alan sağlık ekipleri, şahsı hastaneye kaldırdı.

Seyyar satıcı Celal Korlar'a yardım eden arkadaşı ise Zabıta ekiplerinin kendilerine aniden saldırdığını iddia ederek, "Belediye geldi buraya tam gidiyorduk onları gördükten sonra. Arabaya yapıştılar ve devirdiler. Köfte ekmek satıyorduk. Arkadaşıma biber gazı sıkıp copla dövdüler. Yakışıyor mu size dedim. Ama direk vurdular bize. Arabamızı devirdiler ve bu hale geldik. Izgarayı, ocakları ve arabayı aldılar." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar