Yüz nakli ardından nişanlanan Recep Sert: Tedavim biter bitmez evleneceğiz

Türkiye’nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert (27), geçtiğimiz hafta nişanlandığını, tedavisinin bitmesinin ardından evleneceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yüz nakli ardından nişanlanan Recep Sert: Tedavim biter bitmez evleneceğiz

Türkiye’nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert (27), geçtiğimiz hafta nişanlandığını, tedavisinin bitmesinin ardından evleneceğini söyledi. Recep Sert, nikah şahidinin, yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın olmasını istediğini belirtti.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve 2007 yılında temizlemeye çalıştığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü parçalanan Recep Sert, 18 Temmuz 2013’te yüz nakli yapılmasının ardından normal hayatına dönmeye başladı. Sağlık durumu iyi olan Sert, gelecekle ilgili planlarını anlattı. Bir huzurevinde hasta bakıcı olarak çalışan 29 yaşındaki, 2 çocuk annesi Esma Aykul’la 18 Nisan’da İnegöl’de nişanlanan, Türkiye’nin 5. yüz nakli yapılan Sert, nişanlısıyla nasıl tanıştığını ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Yaklaşık 9 ay önce yüz nakli olduğunu ve nakilden sonra hayatının değiştiğini belirten Sert, “Nişanlımla 7 ay önce tedavi gördüğüm Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tanıştık. Kendisi hastanede hasta bakıcı olarak çalışıyordu. Önce arkadaş olduk. İlişkimiz bir süre sonra aşka dönüştü. İlk kez 2 ay önce duygularımı paylaştım. Ondan hoşlandığımı söyledim. O da aynı şekilde karşılık verdi.” dedi. Uzun süren birlikteliklerinin ardından evlenmeye karar verdiklerini anlatan Sert, 2 hafta önce de ailesinin yaşadığı Bursa’nın İnegöl ilçesine gidererek kız arkadaşının ailesiyle tanıştırdığını söyledi. Ailelerin de evlilik için onay vermesinin ardından Sert ve Aykul’a, 18 Nisan’da aile içinde düzenlenen nişan töreni düzenlenerek yüzük takıldı.

Düğün tarihinin henüz belli olmadığını belirten Sert, “Tedavim tamamlanır tamamlanmaz evlenmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra hayatımızı Antalya’da sürdüreceğiz. Tedavim bittikten sonra bir işe girip çalışmayı ve mutlu bir yuva kurmayı istiyorum.” ifadelerin kullandı. Nikah şahidinin de yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın olmasını istediğini belirten Sert, doktoru sayesinde hayatının değiştiğini, bunları hayal bile edemeyeceğini söyledi.

TURİSTİN YÜZÜ NAKLEDİLMİŞTİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve 2007 yılında temizlemeye çalıştığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü parçalanan Recep Sert’e, 18 Temmuz'da, Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü nakledilmişti. Sert’e yüz nakliyle birlikte çene ve dil de nakledilmişti. Prof. Dr. Ömer Özkan, şu an fizik tedavi gören Sert’in kısa süre içerisinde taburcu edileceğini açıkladı. CİHAN

Yorumlar