Yüz nakilleri, Akdeniz'i en çok konuşulan üniversite yaptı

Türkiye’de üniversitelerin basındaki haberlerde yer alma sıklığı ile ilgili yapılan araştırmada, organ nakli çalışmaları ile öne çıkan Akdeniz Üniversitesi ilk sırada yer aldı. 150’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesinin değerlendirmeye...

Google Haberlere Abone ol
Yüz nakilleri, Akdeniz'i en çok konuşulan üniversite yaptı

Türkiye’de üniversitelerin basındaki haberlerde yer alma sıklığı ile ilgili yapılan araştırmada, organ nakli çalışmaları ile öne çıkan Akdeniz Üniversitesi ilk sırada yer aldı. 150’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitesinin değerlendirmeye alındığı araştırmada en çok konuşulan ilk 30 üniversite arasında hiçbir vakıf üniversitesi bulunmaması dikkat çekti.

Medya takip ajansı Interpress’in yaptığı araştırma, hakkında en çok haber yapılan, en çok konuşulan üniversitelere ilişkin dikkat çeken verileri ortaya koydu. 2014 yılının ilk 6 aylık bölümü baz alınarak yapılan ve ulusal, bölgesel ve yerel basın kuruluşlarının tek tek incelendiği araştırmada yaklaşık 150 üniversitenin ismi geçti. Tespitlere göre toplan 233 bin 294 haber yapılan üniversiteler arasında en çok pay Akdeniz Üniversitesi’nin oldu. Akdeniz Üniversitesi, 12 bin 494 adet haberle birinci sırayı alırken, Selçuk Üniversitesi toplam 10 bin 231 haberle ikinci, Çukurova Üniversitesi de 9 bin 365 haberle üçüncü sırayı aldı. Listenin ilk on sırasında yer alan diğer okulların sırasıyla, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, Sakarya Üniversitesi, İ.T.Ü. ve Ankara Üniversitesi’nin olduğu belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan cerrahı olarak tanınıyor. Özkan ve üniversitenin organ nakli biriminin çalışmaları, üniversite hakkında yapılan haber sayısına ciddi şekilde etki etmiş görünüyor.

Araştırmada vakıf üniversitelerine ilişkin veriler de dikkat çekti. Vakıf üniversiteleri sıralama içinde ilk 30 üniversite arasına girmeyi başaramadı. Listeye girmeyi başaran vakıf üniversiteleri arasında en üst sırayı Yaşar Üniversitesi aldı. Yaklaşık 60 vakıf üniversitesi arasından 2 bin 384 haber ile ilk sırada bulunan üniversiteyi, Bilkent Üniversitesi 2 bin 290 haberle ikinci olarak takip etti. Bilgi Üniversitesi ise 2 bin 091 haberle üçüncü sırada yer aldı. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on beş sırayı oluşturan diğer okullar Gediz, İzmir Ekonomi, Zirve, Bahçeşehir, Sabancı, TOBB Ekonomi, İzmir, Başkent, Koç, İstanbul Aydın, Yeditepe ve Kadir Has üniversiteleri olarak sıralandı.

CİHAN

Yorumlar