Yusuf Ziya Yılmaz, suyu ve asfalt yolu olmayan mahalle kalmayacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart mahalli idareler seçimi kapsamında ilçe ziyaretlerinin beşincisini Salıpazarı’na yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Ziya Yılmaz, suyu ve asfalt yolu olmayan mahalle kalmayacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart mahalli idareler seçimi kapsamında ilçe ziyaretlerinin beşincisini Salıpazarı’na yaptı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın koordinasyonu ve Salıpazarı teşkilatının ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan Yılmaz, esnafları tek tek dolaşıp sohbet etti. Vatandaşlarla kucaklaşarak hasret gideren Başkan Yılmaz, halkın sevgisine layık olmaya devam edeceğini vurguladı
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Öz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ak Parti İlçe Başkanı Yücel Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretin ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçenin Konak Ören, Cevizli ve Fındıklı köylerinde halkla bir araya geldi.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Başkan Yılmaz, yol ve su sorununu karın ortadan kalkmasıyla çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Konakören’deki köy kıraathanesinde halka seslenen Başkan Yılmaz, yol ve su sorununu acilen çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Su problemine ilişkin karın yerden kalkmasının ardından sondaj ekibini göndereceğinin sözünü veren Başkan Yılmaz, ‘’En yakın su kaynağı 30 km uzaklıkta olduğu için bu yolla su getirmek çok zor. Yapamayacağım şeyi söyleyemem. Ama sondajlama ile su arayıp bulabiliriz. Kar sebebiyle çalışma yapılamayabilir. Ama karın yerden kalkmasının ardından sondaj ekibini göndereceğim. Bulunduktan sonra işimiz kolay. Sorunlarınızla ilgili notlarımı aldım. Hassasiyetle çalışıp hemen harekete geçeceğiz. ‘’ diye konuştu.

2015 yılı sonuna kadar suyu olmayan mahalle kalmayacağının altını çizen Başkan Yılmaz, ‘’ Bunu hayal etmiyorum. Başbakanımız ‘Bir köye giderim, Selamünaleyküm derim de insanlar bize hala içme suyu problemimiz var derse bunun hesabını sorarım’ diyor. Bu işi bitireceğiz. Susuz köy veya ev kalmayacak. İkincisi o da benim kararım, 2016 yılı sonuna kadar yani 2 yıllık süreçte Allah’ın izniyle grup yollarının yüzde 90’ını asfaltlayacağız. Şuan yüzde 50’ler seviyesinde. 2017-2018 gibi de Samsun’da grup yollarının tümünü asfalt hale getiririz. Ama asfaltlar üzerinden iki defa kamyon geçtiğinde bozulan türden değil daha kalıcı türden olacak. Önümüze böyle bir program koyduk. Bilmenizi istiyorum. Artık biz değil siz konuşacak, biz harekete geçeceğiz. Nutuk atıp oy istemeye değil, sorunlarınızı çözmeye ve taleplerinizi yerine getirmeye geliyoruz. Allah bizi size karşı mahcup etmesin.’’ ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar