Yunus Emre'nin kıyafetleri büyüledi

Uluslararası Yunus Emre Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tasarlanan Yunus Emre kıyafetleri ‘Yunus Emre Kostümleri’ adlı defile ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defile katılımcılardan tam not...

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre'nin kıyafetleri büyüledi

Uluslararası Yunus Emre Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tasarlanan Yunus Emre kıyafetleri ‘Yunus Emre Kostümleri’ adlı defile ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Defile katılımcılardan tam not aldı.

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası'nda düzenlenen defileye Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Hv. Korg. Abidin Ünal ve çok sayıda davetli katıldı. Büyük beğeniyle izlenen ‘Yunus Emre Kostümleri’ defilesinde ayrıca, Yunus Emre şiirleri ve ilahileri okundu.

    Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, güzel bir defile izlediklerini söyledi. "Yunus gibi yüreklerinde sevgi yeşerten sevgili misafirler, Yunus’un manevi iklimine gönül yolculuğu yapacağımız bu güzel akşamda sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade eder hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlarım." diyen Tuna, "Onun sözleri bugün gönül memleketimizde hâlâ yankı buluyor. Ve devr-i zaman içinde söylenmeye devam edeceğine dair inancımız tamdır. Yalnız sözlerini söylerken manasını duymamız, huzurun mimarı Yunus Emre için son derece önemlidir." dedi.

    Türk Dünyası gönül ummanının buluştuğu Eskişehir’de 8 asır önce yükselen manevi mimarımızın değerler dünyasını geleceğe taşımak için önce onun sözlerindeki derin ve ince manayı layıkıyla anlamalı ve anlatmamız gerektiğini ifade eden Vali Tuna, "Tarihimizi, ana dilimizi, edebiyatımızı, kültür ve sanatımızı, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için ortam hazırladığımız Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasıyla bu çabamız devam etmektedir. Yunus’un layıkıyla tanıtılması, dünya barışına ve insan haklarına da katkı sağlayacaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar