Yumurta satan işyerleri denetlendi

Kırıkkale’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri yumurta üreten ve parakete satış yapan işyerlerini denetlendi.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yumurtanın hemen hemen bütün evlere...

Google Haberlere Abone ol
Yumurta satan işyerleri denetlendi

Kırıkkale’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri yumurta üreten ve parakete satış yapan işyerlerini denetlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yumurtanın hemen hemen bütün evlere günlük olarak tüketildiğini, yumurta üreten ve parakete satış yapan işyerlerinin kontrol görevlilerince düzenli olarak denetlendiğini açıkladı.

Vatandaşların yumurta alırken dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Kırbaş, “Her bir yumurta üzerinde o yumurtayı üreten firmaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilmiş işletme kayıt numarası bulunması gerekir. Ambalaj etiketinde ise yumurta paketleme onay numarasının kayıtlı olmasına dikkat edilmelidir. Üretim tarihinden itibaren 21 günden az zaman geçmiş olmasına özen gösterilmelidir. Yumurtanın direk güneş ışığına maruz kalmayan gölge ortamda satışa sunuluyor olmasına dikkat edilmelidir. Uygunsuz vasıflardaki yumurtalar satın alınmamalıdır.” dedi.

Kırbaş, taze yumurtanın özelliklerinin şu şekilde sıraladı: “Taze yumurta kırıldığında sarısı ve akı dağılmaz, sarısı bombelidir, beyazı ise koyu kıvamlı ve yayvan değildir. Bayat yumurtanın sarısı düzdür ve yumurta akı akıcı bir hâl almıştır. Çok bayat yumurta ise kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır. Kötü bir bozulma kokusu duyulur. Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortadadır; yumurta bayatladıkça sarısında kabuğa doğru bir kayma görülür.”

CİHAN

Yorumlar