Yüksekova'da yılanlar Türfent ailesinin kabusu oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, evlerine musallat olan yılanlar Türfent ailesinin kabusu oldu. Yüksekova'ya bağlı Akalın köyünde ikamet eden Türfent ailesinin evlerine giren yılanlarla başları dertte. Eve korkarak girip çıkan aile zor günler...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da yılanlar Türfent ailesinin kabusu oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, evlerine musallat olan yılanlar Türfent ailesinin kabusu oldu.

Yüksekova'ya bağlı Akalın köyünde ikamet eden Türfent ailesinin evlerine giren yılanlarla başları dertte. Eve korkarak girip çıkan aile zor günler geçiriyor. Geceleri ise anne ve baba, çocuklarının başında nöbet tutuyor. Anne Gülşen Türfent, çocukları ders çalışırken elinde sopa ile bekliyor. Yılanların bazen süpürge makinesinden bazen de raflardaki bardaklardan çıktığını söyleyen aile, özellikle akşamları yatarken çok korktuklarını söylüyor. Aile bireyleri yılanlardan kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Evde günde 4-5 yılan bulduklarını söyleyen Gülşen Türfent, evde otururken çok korktuklarını dile getirdi. Gülşen Türfent, "Çocuklarım çok korkuyor. Çocuklarımın psikolojisi bozulmuş durumda. Çaresiziz, bize yardım edin. Devletten tek isteğimiz bize bir çadır bir konut verilsin. Elimizden bir şey gelmiyor, yatamıyoruz. Çocuklarım akşam yatağa girdiğinde uyuyamıyor, korkuyla bana sarılıp 'anne yılan' diye korkuyorlar. İmkanımızda yok, evimizi de terk edemeyiz. Böyle ne yapalım bilemiyoruz." diye konuştu.

Ailenin büyük çocuklarından Haşim ise "Evimizde yılan çıkıyor, bunlar daha yeni yavru. Bunların büyükleri var, anneleri var. Biz gece nasıl yatacağımızı bilmiyoruz, korkuyoruz. Çocukların psikolojisi bozuluyor, gece uyuyamıyorlar. Bağırıyorlar, ağlıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz yardım istiyoruz. Evimiz hep yıkılmış. Yazın yılan korkusu, kışın kardan dolayı yıkılabilir. Bir yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ailenin kız çocukları Jiyan ise 9'ncu sınıfta okuduğunu, ders çalışırken korktuğunu söyledi. Jiyan, "Yılanların nereden çıkacağı belli değil. Her an bir yerden çıkacağı için çok korkuyoruz. Annemiz de bu şekilde başımızda bekliyor, uykusuz bekliyor. Bir yardım eli bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Elinde sopası ile evde yılan nöbeti tutan Anne Türfent, biran önce ailesinde yaşanan bu dramın bitmesini ve yetkililerin kendilerine el uzatmasını istedi. CİHAN

Yorumlar