Yüksekova'da STS'ye büyük ilgi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan seviye tespit sınavı (STS) büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da STS'ye büyük ilgi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan seviye tespit sınavı (STS) büyük ilgi gördü. Yüksekova İpekyolu FEM Dershanesi'nin yaptığı sınava 2 binden fazla öğrenci katıldı. İlçede 4 farklı seansta yapılan sınava öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova İpekyolu Dershanesi Müdürü Ali Rıza Önkibar, dershanelerinin yaptığı STS'ye öğrenciler büyük ilgi gösterdiğini, yaşanan yoğunluktan dolayı sınavları 4 seansta yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Önkibar, gençlerin hem dershaneye hem yapılan sınavlara teveccühünün en üst seviyede olduğunu, bunun da memnun ettiğini söyledi.

Önkibar, şöyle dedi: "Dershaneler doğu illerinde çok önemli bir ihtiyaç, batı ile kıyaslanamayacak ölçüde öğrenciler ihtiyaç duyuyor buralarda temel eğitimlerde yaşanan sıkıntılar, sürekli değişen MEB kadroları eğitim oranlarını ciddi manada aşağı çekiyor, öğrenci bilgi ihtiyacını gidermede yaşadığı sıkıntıyı bir tarafa bıraksanız bile, ders çalışacak mekanların olmaması sakin ortamların olmaması ve eğitim düzeyinin düşük olması en büyük problemler."

Önkibar, mezun olan öğrencilerin haftanın yedi günü dershanede olduğunu, çünkü evlerinde ders çalışacak ortamları olmadığını ve bunun, batıyla kıyaslandığında inanılmaz bir fark oluşturduğunu kaydetti. Önkibar, burada ailelerin 15-20 kişi olduğunu, bu kadar kalabalık bir ortamda ders çalışmanın mümkün olmadığını, bu sebepten dershanelere ilginin büyük olduğunu söyledi. Önkibar, şöyle devam etti:

"Devlet okullarında bile ders çalışma imkanları yok, sınıflar çok kalabalık, eğitim yerlerde geziyor, çünkü bir eğitimci daha kendini tanıtmadan yerine bir diğeri geliyor, bu sirkülasyon nedeniyle öğrenciler eğitim ihtiyacını neredeyse hiç karşılayamıyor, bu da sınavlarda onlara çok büyük bir yük oluyor, veliler ise bu durumdan haberdar oldukları için çocukları ile birlikte buraya akın ediyorlar." CİHAN

Yorumlar