Yüksekova'da 5 dalda 186 kadın kursiyer sertifika aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 dalda 186 kadın kursiyer mezun oldu. Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde eğitim veren Yüksekova Aile Destek Merkezi öğrencilerini mezun etti.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da 5 dalda 186 kadın kursiyer sertifika aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 dalda 186 kadın kursiyer mezun oldu. Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde eğitim veren Yüksekova Aile Destek Merkezi öğrencilerini mezun etti. Aile destek merkezinde geçtiğimiz yıl açılan giyim, kuaförlük, çocuk bakımı, pastacılık ve fırın kursu öğrencileri eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu kurum ise öğrencilerine mezuniyet töreni düzenleyerek sertifikalarını verdi.

Yüksekova Esenyurt Mahallesi'nde kadınlara yönelik hizmet veren aile destek merkezi bir yıllık eğitimini tamamlayıp öğrencilerini mezun etti. Mezuniyet törenine Yüksekova ilçe Kaymakamı'nın eşi Sümeyra Tikdağ, Kurs öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra kurs öğrencilerinin aileleri de katıldı.

Aile destek merkezinde düzenlenen törende bir yıllık çalışmaları hakkında açıklama yapan kurs müdüresi Zübeyde Özcan, "Bir yıl boyunca 186 öğrencimizle birlikte 5 dalda eğitim seferberliği başlattık geldiğimiz şu nokta çok güzel işlerin ortaya çıktığını gördük. 5 dalda toplamda 186 öğrencimiz eğitim gördü ve şuan kendi sertifikaları ve bilgileriyle öğrendiklerini hayata geçirme vakti umuyorum burada kazanılanlar hayata aktarılmada gecikmez." dedi.

Kaymakam Yasin Tikdağ'ın eşi Sümeyra Tikdağ ise "Ben buranın yabancısıyım burada görmüş olduğum ve şahit olduğum şu yörenin kadınlarındaki gayret azim hiç bir yerde yok. Kadınlardaki öğrenme aşkı ailelerine bir katkı sunma telaşı bunun yanı sıra kursumuzun öğrencilere verdiği eğitim ve kazanımlar beni çok gururlandırdı." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar