Yüksekokul öğrencileri Somalı şehit yakınları için kermes düzenledi

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu öğrencileri Soma’da şehit olan maden işçilerinin ailelerine destek olmak amacıyla gıda kermesi düzenledi.MYO bahçesinde kurulan çadırda sergilenen gıda kermesine idareci, öğretmen...

Google Haberlere Abone ol
Yüksekokul öğrencileri Somalı şehit yakınları için kermes düzenledi

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu öğrencileri Soma’da şehit olan maden işçilerinin ailelerine destek olmak amacıyla gıda kermesi düzenledi.

MYO bahçesinde kurulan çadırda sergilenen gıda kermesine idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Toplumsal duyarlılık topluluğu öğrencilerince hazırlanan ürünler, öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından satın alındı.

Orhan Veli’nin ‘Yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası’ sözlerine hatırlatarak kermes hakkında bilgi veren öğretim görevlisi Pınar Polat, “Soma faciasında kaybettiğimiz maden şehitlerimizin ailelerine destek olmak için kermes düzenledik. Kaybettiğimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, babalarımızı rahmetle anıyor ve kederli ailelerine sabır diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Somalı kardeşleri için kermes düzenleyip destek olmak için çaba gösterdiklerini belirten Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinden Özlem Algün ise kermes düzenlendiği için mutlu olduğunu belirtti.

Elde edilen gelirlerin Soma için Başbakanlık tarafından açılan banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi. CİHAN

Yorumlar