YTB Alman resmi kurumlarıyla bizzat muhatap olacak

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) yeni Başkanı Doç.

Google Haberlere Abone ol
YTB Alman resmi kurumlarıyla bizzat muhatap olacak

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) yeni Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve heyeti 22-24 Mart tarihlerinde Köln’e üç günlük bir ziyaret düzenledi. Merkezleri Köln’de bulunan sivil toplum kuruluşlarına birer tanışma ziyareti düzenleyen Bülbül ilk ziyaretini iki çocuğu kurtarırken Ren nehrindeki akıntıya kapılıp hala izine rastlanamayan Ali Kurt’un acılı ailesine gerçekleştirdi.

Bülbül, basına kapalı gerçekleştirdiği ziyaretle aileye moral desteği vermek, yanlarında olduklarını göstermek istediklerini aktardı. Daha sonra İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) Genel Merkezi’ni ziyaret eden heyeti VIKZ Genel Sekreteri Seyfi Öğütlü ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erol Pürlü ağırladı.

Başkan Bülbül, YTB olarak şimdiye kadar diğer ülkelerin resmi makamlarıyla pek muhatap olamadıklarını, ancak bundan sonra ana dil, gençlik dairesi gibi bir çok konuda Alman kurumlarla bizzat muhatap olmak istediklerini kaydetti. YTB heyeti STK ziyaretlerini IGMG, TÜMSİAD, ATİB ile sürdürdü. CİHAN

Yorumlar