YTB, 7 ülke 10 şehirde STK’lara eğitim verecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB); yedi ülke ve on farklı şehirde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
YTB, 7 ülke 10 şehirde STK’lara eğitim verecek

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB); yedi ülke ve on farklı şehirde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya gelecek. STK’ların çağın bilgisiyle donanması, etkin ve güçlü bir yapıda faaliyetler gerçekleştirmelerini isteyen YTB, STK yöneticilerine profesyonel sivil toplum çalışmaları için eğitim seminerleri verecek.

YTB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde sosyal, siyasi ve ticari hayatta yol belirleyici bir aktör olarak etkisini her geçen gün daha da fazla hissettiren sivil toplum kuruluşları temsil ettikleri toplumun sorunlarını, beklentilerini yüksek sesle dile getiriyorlar. STK’ların bunu yaparken modern çağın enstrümanlarından maksimum düzeyde faydalanmaları etkin ve verimli çalışmalar yürütmeleri açısından önemlidir. YTB, bu noktadan hareketle STK’ların nitelikli gelişimine destek olmak için önemli bir çalışmaya imza atıyor.”

Yurtdışı STK Kapasite Geliştirme Eğitim Programları ile YTB, yerel ve uluslararası düzlemde başvurulabilecek mali destek programlarına yönelik proje hazırlama, finansal, teknik ve kurumsal kapasitelerini artırma yönünde yapılacak çalışmaların 2014 yılında başlayacağını duyurdu. CİHAN

Yorumlar