YSK’dan adres değişikliğini kolaylaştıracak karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçiminde yazlıklarında oy kullanmak isteyen vatandaşların adres değişikliğini yapabilmesi için 9 Temmuz’a kadar bulundukları yerlerdeki nüfus müdürlüklerine başvurmalarının yeterli olacağına...

Google Haberlere Abone ol
YSK’dan adres değişikliğini kolaylaştıracak karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçiminde yazlıklarında oy kullanmak isteyen vatandaşların adres değişikliğini yapabilmesi için 9 Temmuz’a kadar bulundukları yerlerdeki nüfus müdürlüklerine başvurmalarının yeterli olacağına karar verdi. Nüfus Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün altyapısı incelenip uygulanabilirliği tespit edilerek alınan karar, normal zamanda da uygulanırsa adres taşıma işlemleri kolaylaşacak. Karar normal zamanda da uygulanırsa vatandaşlar adres değişikliği için taşındığı yerin nüfus müdürlüğüne gitmeden kendisine en yakın müdürlüğe giderek adres değişikliğini gerçekleştirebilecek.

9 Temmuz’a kadar askıda bulunan seçmen listeleri ile ilgili değişikliğe imza attı. YSK aldığı karar 9 Temmuz’a kadar bu yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyenlerin, adresini taşımasını istedikleri yerlerin işlemini bulundukları yerlerdeki Nüfus Müdürlüklerine başvurarak yapabileceklerine karar verdi.

Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesinin Usul ve Esaslarını Gösterir Genelge’nin 7. Maddesinde yer alan “Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listesinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi 2 Temmuz 2014 - 9 Temmuz 2014 içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.” düzenlemesinde değişikliğe gitti.

Yapılan değişikliğe göre seçmenlere kolaylık sağlamak bakımından, yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenlerimizin başvurularını, ilgili belgelerde eklenmek suretiyle herhangi bir yer nüfus müdürlüklerine yapabileceklerine karar verdi. YSK ayrıca başvuruyu alan nüfus müdürlüğünün de başvuru belgelerinin adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne faks veya elektronik ortamda iletilmesine, ilgili nüfus müdürlüğünün adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerinin ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına karar verilmek üzere derhal gönderilmesine karar verdi.

YSK’nın aldığı bu karar normal şartlarda yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen kişilerin nüfus işlemlerinde de uygulanması bekleniyor. Nüfus müdürlükleri YSK’nın aldığı bu kararı uygularsa normal şartlarda yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşlar büyük kolaylık yaşayacak. CİHAN

Yorumlar