Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş: YDS’de başarı için pozitif düşünün

Yabancı Dil Sınavı’nda (YDS) başarılı olmak isteyen adayların, kendilerine güvenmesi, inanması ve pozitif düşünmesi gerektiğini belirten Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.

Google Haberlere Abone ol
Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş: YDS’de başarı için pozitif düşünün

Yabancı Dil Sınavı’nda (YDS) başarılı olmak isteyen adayların, kendilerine güvenmesi, inanması ve pozitif düşünmesi gerektiğini belirten Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, “YDS’ye yaklaştığımız şu günlerde adaylar çok fazla stres yapabilir. Sınava tamamen negatif düşüncelerle hazırlanmak, sınavın başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir.” dedi.

    Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Hoş, dil sınavında başarılı olabilmek için adayların çalışmalarını daha uzun bir süreçte gerçekleştirmeleri gerektiğini vurguladı. Hoş, “Yabancı dili, anadili olarak konuşan çocuklar bile kendilerini güzelce ifade etmek için gerekli olan dil becerisini yaklaşık on yılda kazanıyor. Dil öğrenmek uzun bir süreç olduğu için disiplinli çalışmak gerekmektedir. Yabancı dilde süreklilik çok önemlidir. Çünkü özellikle ülkemizde yabancı dili aktif kullanabileceğimiz ortamların kısıtlı olması itibariyle kullanmadığımız bilgileri unutma ihtimalimiz hayli yüksektir. Onun için uzun bir dönemde devamlı çalışma en verimli yöntemdir.” diye konuştu.

    Dil sınavına girecek öğrenciler için ilk adımın sınavla ilgili konulara ağırlık vermeleri gerektiğini dile getiren Hoş, adayların soru biçimlerini iyi tanımasını ve uzun çalışma döneminde bol bol örnek çözmeleri gerektiğinin bilgisini verdi. Hoş, öğrenciler sınavda çıkan soru biçimlerine göre en az 4 grup oluşturmalıdır. Örneğin reading (okuma metni) soruları ile vocabulary (kelime) çalışılabilir. Adayın kendi eksikliklerine göre bu grupları sıraya koymalıdır. Unutulmamalıdır ki bir konuya çalışırken diğerleri tamamen göz ardı edilmemelidir çünkü dil bir bütündür ve her konu bir öğrenme fırsatı olarak değerlendirilmelidir.” açıklamalarına yer verdi.

    Deneme sınavı yapmadan sınava girmek, hava tüpü olmadan deniz altına dalmaktan farksızdır diyen Hoş, şunları kaydetti: “İnsan en iyi deneyerek ve hata yaparak öğrenir. Eksiklerinizi fark edip tamamlamak için kendinizi denemelisiniz. Bunların dışında dil sınavına girecek adayların seviyelendirilmiş kısa hikaye kitapları okumaları, dil bilgisi ve çeşitli dil yeteneklerini geliştirebilecekleri bir bilgi havuzu oluşturmaları gerekiyor. Öğrenciler bu sayede kendi altyapılarını güçlendirmiş olacaktır.” CİHAN

Yorumlar