Yozgat’taki tarihi konakların restorasyon çalışmaları devam ediyor

Yozgat’taki tarihi değerlerin restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Tarihi yapılardan Askerlik Şubesi, Çarşı Hamamı'nın restoresi tamamlanıp hizmete sunulurken, restorasyon...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’taki tarihi konakların restorasyon çalışmaları devam ediyor

Yozgat’taki tarihi değerlerin restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Tarihi yapılardan Askerlik Şubesi, Çarşı Hamamı'nın restoresi tamamlanıp hizmete sunulurken, restorasyon çalışmalarına Miralay Şerifbey Konağı'nın da dahil edilmesi için protokol imzalandı.

Yozgat Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Yazıcı’nın makamında yapılan toplantı sonrasında, Miralay Şerif Bey Konağı’nın restorasyon yapım işi ihalesini kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. İmza töreni öncesinde Vali Abdulkadir Yazıcı, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı ve yüklenici firma sahibinin katıldığı toplantıda, tarihi binanın restorasyon süreci değerlendirildi.

Vali Yazıcı, yaptığı açıklamada, ilde bulunan tarihi eser ve konakların aslına uygun bir şekilde restore edilerek Yozgat’a kazandırılması çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Vali Yazıcı, "Yozgat’ta daha önce Sakarya Anaokulu adıyla hizmet veren tarihi yapı restore edilerek ayağa kaldırılacak. 1890’lı yıllarda dönemin Alay Komutanı Miralay Şerif Bey tarafından yaptırılmış olduğu söylentileri günümüze kadar süregelen rivayetler arasındadır. Zamanın alay kumandanı olan Miralay Şerif Bey’in binayı kendi evi olarak yaptırdığı rivayet edilmektedir. Binanın tarihi serüvenindeki diğer bir önemli husus ise Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile birlikte Yozgat’ı ziyaretlerinde bu tarihi binada kalmış olmalarıdır." dedi.

Yazıcı, ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi olarak kullanılması planlanan Miralay Şerif Bey Konağı’nın restorasyon çalışmaları tamamlandığında güzel bir esere daha kavuşulmuş olacağını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar