Yozgat’ta sağlık çalışanları fidan dikti

Yozgat TOKİ Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi doktor ve çalışanları yeşil seferberlik başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta sağlık çalışanları fidan dikti

Yozgat TOKİ Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi doktor ve çalışanları yeşil seferberlik başlattı. Çevreye karşı duyarlılığın artırılması ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla bir araya gelen sağlık personelleri bulundukları Sağlık Merkezi'nin bahçesinde fidanları toprakla buluşturdu.
Fidan dikimi ile çevreye katkıda bulunmayı amaçlayan sağlık çalışanları, merkez bahçesinde belirlenen alanda 150 fidan dikerek çevrenin yeşile bürünmesini istiyor.
Yozgat TOKİ Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanı Sibel Günaydın, sağlık ocağı çalışanları olarak yeşil Yozgat’ı daha yeşil yapmak amacıyla bir araya gelerek fidanları toprakla oluşturduklarını söyledi.
Toki Sağlık Merkezi sorumlu hekimi Dr. Hasan Özkaya ise, çevrenin yeşillenmesininde bir sağlık hizmeti olduğunu belirtti. Özkaya, "Çevre sağlığı da insanların sağlığında büyük bir etkiye sahip. Ne kadar sağlıklı bir çevre olursa toplumda o kadar sağlıklı olur. O yüzden fidanları toprakla buluşturuyoruz. Amacımız çevreye katkıda bulunmak. Bu çerçevede ilk ve sonbahar ağaçlandırma dönemlerinde sağlık merkezi bahçemizde 150 fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. "diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar