Yozgat’ta KOSGEP destekli girişimcilik kursu başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılı proje destekleri kapsamında desteklenen ve Yozgat Eğitimciler Derneği tarafından yürütülen 'Akademi Dilinde Eğitim Seferberliği' Projesi kapsamında ilde gençlere yönelik diksiyon ve girişimcilik kursu...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta KOSGEP destekli girişimcilik kursu başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılı proje destekleri kapsamında desteklenen ve Yozgat Eğitimciler Derneği tarafından yürütülen 'Akademi Dilinde Eğitim Seferberliği' Projesi kapsamında ilde gençlere yönelik diksiyon ve girişimcilik kursu başlatıldı.

    Genç Akademi Merkezi Koordinatörü Nihat Güleç, yaptığı açıklamada, bakanlığın destek ve katkılarıyla gençlere yönelik tamamı ücretsiz etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Güleç, “Girişimcilik kursumuz ise KOSGEB Müdürlüğü ile derneğimiz arasında yapılan protokol kapsamında başlatılmıştır. 30 kişi ile başlayan kurs sonunda gençler sertifikalarını alıp yeni bir iş yeri kurmak için KOSGEB hibe desteğinden faydalanacaktır. Akademi merkezimiz tarafından Yozgat'ta gençlerin bu tür desteklerden faydalanması için çeşitli eğitimler düzenlenmektedir. Yozgat'ta ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenerek böyle bir projenin başlatılmış olması ilimiz için büyük bir kazanımdır. Projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi isteyen gençler sık sık Genç Akademinin etkinliklerine katılmaktadır. Genç Akademi tamamı ücretsiz olan etkinlikler ile 3 bin kişiye ulaşmıştır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar