Yozgat’ta biçerdöverler tren katarlarında doğu ve güneydoğuya gitti

Türkiye genelinde biçerdöver denilince ilk akla gelen illerin başında gelen Yozgat’ın Yerköy İlçesinde geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan işçiler, hasat mevsiminin yaklaştığı doğu ve güneydoğu bölgelerine gitmek için biçerdöverlerini...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta biçerdöverler tren katarlarında doğu ve güneydoğuya gitti

Türkiye genelinde biçerdöver denilince ilk akla gelen illerin başında gelen Yozgat’ın Yerköy İlçesinde geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan işçiler, hasat mevsiminin yaklaştığı doğu ve güneydoğu bölgelerine gitmek için biçerdöverlerini tren katarlarına yükleyerek hareket etti. Yerköy Tren İstasyonunda şuana kadar yaklaşık 200 biçerdöverin hububat hasadı için doğu ve gün güneydoğu illerine gitmek için yola çıktığı bildirildi.

Biçerdöver sahipleri, biçerdöverlerin günler öncesinden bakımını yaptırarak bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Mehmet Demir, isimli biçerdöverci hasat için Hatay’a gideceklerini belirterek, "Her yıl bu dönemlerde hasat için yollara düşüyoruz. 2 ay Doğu ve Güneydoğuda hububat biçimi yapıyoruz. Biz yıllardır bu işi yaptığımız için orada devamlı ekinini biçtiğimiz vatandaşlarımız yine bizleri tercih ediyor. Bugün de biçerimizi trene yükledik. Bizde arabayla gideceğiz. İnşallah kazasız belasız gider geliriz." dedi.

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz da, ilçenin biçerdöver bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Yılmaz, "Yerköy sanayimiz biçerdöver bakımları ile ünlü bir ilçedir. Burada tamir bakım en iyi şekilde yapıldığından çevre illerimizden de ilçemizi tercih ediyorlar. Şuan biçerdöver sahipleri son hazırlıklarını tamamlayarak doğu ve güneydoğuya gitmek için yola çıktılar. Yerköy ve Şefaatli ilçemizden binlerce biçerdöverci 2 ay boyunca doğu ve güneydoğu illerinde hububat hasadı yapacaklar. İnşallah kazasız belasız bir hasat dönemi geçirerek tekrar memleketlerine dönerler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar