Yozgatspor’un geleceği için toplantı düzenlendi

Türkiye’de uzun yıllar profesyonel ligde mücadele eden ve geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Yozgatspor’a sahip çıkılması ve tekrar üst lige çıkarılması amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir...

Google Haberlere Abone ol
Yozgatspor’un geleceği için toplantı düzenlendi

Türkiye’de uzun yıllar profesyonel ligde mücadele eden ve geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Yozgatspor’a sahip çıkılması ve tekrar üst lige çıkarılması amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan katıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan basın toplantısında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Yozgat'ta ilin adını duyuracak bir takıma ihtiyaç olduğunu söyledi. Akgül, "Tabi bir ilde spor herkesin içinde bulunması gereken bir iştir, herkes elini taşın altına koyması gerekir. Ben de şahsım olarak Yozgat’ta her şeye destek olmaya çalışıyorum. Çünkü Yozgat sevdalısıyım. Sayın Başbakanımızın Yozgat ziyaretinde valimizin verdiği brifing esnasında Yozgat’ta yapılan son gelişmeleri anlattı. Bu arada spor ile ilgili çalışmalardan bahsedilirken Sayın Başbakanımız 'Yozgat’a büyük bir stat yapacağım, ama bu takımla olmaz, BAL liginde olan bir takıma yapmam' dedi. 'Alın bir iki kademe yükseltin size söz, ben Yozgat’a büyük bir stat yapacağım' dedi. Başbakanımızın talimatı bizim için bir emirdir, dedim ve hemen bu işi kabul ettim. Yozgat’ta gerçekten ilimizin adını duyuracak bir takıma ihtiyaç var. Spora varım. Başbakanımızın talimatına varım. Sayın valimle, Sayın belediye başkanımla çalışmaya varım. Yeni bir takım bana veriyorlarsa ben hemen alıp en kısa süre içerinde üst liglere çıkaracak kapasitemiz var." dedi.

Yozgatspor'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Akgül, "Kulübün şu an bana gösterilen 4 milyon 623 bin lira bir borç var. Bu borcun durumu nasıl olacak, borç ödenip şirket devredilebilecek mi. Bu konuda tereddütler var. Ancak ben yine de şu anda takıma elimden gelen desteği vereceğim. İlk olarak Yozgatspor'un BAL'da devam edebilmesi için Türkiye Futbol Fedarasyonu'na yatırılması gereken 25 bin TL’yi yatıracağız." diye konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı da Yozgatspor’un uzun yıllar Yimpaş Holding'in desteği ile profesyonel ligde kaldığını ve geçtiğimiz sezon BAL Ligine düştüğünü hatırlattı.

Yozgatspor'un başarılı olması herkesin ortak isteği olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Yozgat'ı temsil eden bir takımın başarılı olması muzaffer olması ilimizi tanıtması hepimizin de ortak isteğidir. Çünkü kamuoyunda gençlik kesiminde büyük bir talep vardır. Bu nedenle buna sessiz kalmak mümkün değildir. Belediye ve valilik olarak bize ne düşüyorsa yapmak mecburiyetindeyiz. Son durum olarak şirket devir alınabilir mi devir alınmadan yeni takım nasıl oluşur. Takım yeniden üst liglere nasıl çıkarılır gibi konular tartışılacak konuşulacak bunu nasıl sağlayacağımız daha sonra ortaya çıkacak." diye konuştu.

Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan ise kulübün çözülmeyecek çok büyük problemlerinin olmadığını söyledi. Başkan Nurdoğan, "BAL liginde olan takımımız en kısa sürede üst liglere çıkar. Sayın genel başkanımızın, valimizin ve belediye başkanımızın desteği ile sağlıklı bir şekilde eski günlerine getirilsin diye düşünüyorum." dedi.

Takımın adının 'Yimpaş Yozgatspor' olduğunu söyleyen Nurdoğan, kulübün adını yönetim kurulu kararı ile 'Yozgatspor' olarak değiştirdiklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar