Yozgat’ın unutulan el sanatları Hami-Yet anneleri ile hatırlanacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından uygulamaya konulan Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen Hami-Yet anneleri, açılan ipek dokumacılığı kursu ile ilin unutulmaya yüz tut.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ın unutulan el sanatları Hami-Yet anneleri ile hatırlanacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından uygulamaya konulan Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen Hami-Yet anneleri, açılan ipek dokumacılığı kursu ile ilin unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gün yüzüne çıkaracak.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve Vali Yardımcısı Can Aksoy ile birlikte Hami-Yet annelerine yönelik Kent Park Bilal Şahin Gençlik Kültür Merkezi’nde açılan İpek Dokumacılığı Kursu’nu ziyaret etti. Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, Yozgat'ın unutulmaya yüz tutmuş el dokuma sanatlarının Hami-Yet anneleri ile yeniden canlandırıldığını söyledi.

Kilim, halı, bez dokumacılığının Yozgat’ın yöresel sanatları arasında yer aldığını vurgulayan Yazıcı, kentin dokuma türleri arasındaki İpek bez dokumacılığının Hami-Yet anneleriyle hayat bulduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, "Kurs öğreticilerimiz ve annelerimiz, Yozgat’ın ilçeleri ve köylerini dolaşarak tarihi motifleri topladı. Bu nadide motifler yeniden dokunarak gün yüzüne çıkarılıyor. Şimdilik 4 ipek bez dokuma tezgahıyla başlayan kursumuzda içi her gün 09.00 ile 15.00 saatleri arasında eğitim veriliyor. Dokumada Yozgat yöresine ait motiflere yer verilecek olup kursumuzun amacı Yozgat kültürüne ve ekonomisine katkıda bulunmak ve annelerimizin meslek edinmesini sağlamak." dedi.

Yazıcı, kursiyerlerin yaptığı ipek dokumaların ev süslemelerinde kullanıldığını belirterek, 30 Ocak- 2 Şubat 2014 tarihinde düzenlenecek Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) da sergileneceğini ifade etti. Kurs öğretmeni Fatma Köker de ziyaretlerinden dolayı Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere kursiyerler tarafından yapılan çeşitli hediyeleri takdim etti. CİHAN

Yorumlar