Yozgat’a açılacak Geriatri Ünitesi yaşlılara umut ışığı olacak

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi, Yozgat Devlet Hastanesi bünyesinde bu ay içerisinde hizmete açılması planlanan Geriatri Ünitesi'nin yaşlı hastalara umut ışığı olacağını söyledi.Genel Sekreter Muharrem Yahşi,...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’a açılacak Geriatri Ünitesi yaşlılara umut ışığı olacak

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi, Yozgat Devlet Hastanesi bünyesinde bu ay içerisinde hizmete açılması planlanan Geriatri Ünitesi'nin yaşlı hastalara umut ışığı olacağını söyledi.

Genel Sekreter Muharrem Yahşi, yaptığı açıklamada, Geriatri Ünitesi'nin 65 yaş ve üstü bireylerde, yaşlanma ile sıklığı artan hastalıkların izlendiği dahili tıp bölümü olduğunu belirtti. Yahşi; hizmete açılacak olan Geriatri Ünitesi ile kendi öz bakımını gerçekleştiremeyen, aynı zamanda artık tedavisinin çok sınırlı olduğu veya olmadığı hastalık durumlarında hastaları, evde bakıma hazırlamak ve aniden gelişen problemlerde yardımcı olmanın amaçlandığını ifade etti.

Ölümü kabullenen ailelere ve hastalara gerekli psikolojik desteğin sağlanması, hastaların ağrı ve diğer semptomlarının giderilmesi, sosyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanması, beslenme desteği, hasta ve ailesinin eğitimi ile hastanın yaşam kalitesinin artırılmasının planlandığını vurgulayan Yahşi, "İnsanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde toplumdan vefa görme ve ömürlerinin sonuna kadar insana yakışır bir şekilde bakım talep etme hakkı vardır. Hasta yakınları hastalarının bakımı için işlerinden ve günlük aktivitelerinden geri kalabiliyor ve aynı zamanda bakım nedeniyle manevi olarak yorulabiliyor. Ayrıca, mali açıdan da zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Hizmete açılacak olan Geriatri ünitemizle, bu hizmeti, ailelerinden ve çocuklarından çeşitli nedenlerle alamayan yaşlılara imkanlar ölçüsünde vermeye çalışacağız." dedi.

Hasta için gereksiz inceleme ve harcamalara izin verilmeden, hastanın konforlu bir dönem geçirmesini amaçladıklarını kaydeden Yahşi, "Başlangıçta 12 yataklı olarak planladığımız Geriatri ünitemizde anestezist, onkolog, dahiliye uzmanı, nörolog, cerrah, hemşire, psikolog, hasta ve ailenin isteği doğrultusunda din adamının da ekibin içinde yer aldığı multi disipliner bir sağlık hizmeti vermeyi planladık. Bu kapsamda Haziran ayının üçüncü haftasına açılışını yapmayı planladığımız Geriatri ünitemiz ile ilimize yeni bir hizmeti daha kazandıracak olmanın sevincini yaşarken, halkımıza şimdiden hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar