Yozgat Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Yozgat Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları Cumhuriyet Meydanı'da sergiledi. Serginin açılışına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mikail Tek, Belediye Başkanı Kazım Arslan,...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Yozgat Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları Cumhuriyet Meydanı'da sergiledi.

Serginin açılışına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mikail Tek, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıçoğlu, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Yozgat Valisi Yazıcı, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, Yozgat’ta çok sayıda vatandaşın halk eğitim kurslarına katıldığını belirterek, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Yazıcı, “Bu yıl 500'den fazla kurs ve 10 bin civarında kursiyer kurslarımıza katıldı. Yani merkez nüfusun sekizde biri farklı kurslarda yer aldı. Bu çok büyük bir rakam. Böylesine geniş kitlelere ulaşabildikleri için kurs öğreticilerimizi, yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Açılan kurslara olan talebin gelecek yıllarda da olmasını temenni ediyorum. Çalışmaların sonunda Yozgat ürünü diyebileceğimiz, dışarıya gerek hediye olarak gerekse satılabilecek birçok ürün ortaya çıkıyor. Kültürümüze mal olmuş, özümsemiş birçok tarihi el dokuma ürünleri bu kurslar sayesinde hayat buluyor. Bu noktada beğenerek gezdiğimiz bir sergi oldu." diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da sergide çok güzel çalışmaların yer aldığını belirtti. Başkan Arslan, “İnsanın sürekli kendisini geliştirmesi lazım. Gerek bilgi olarak gerek beceri olarak bu manada kızlarımızın, kadınlarımızın, annelerimizin kendilerini geliştirmeleri, topluma daha fazla faydalı olabilmeleri, kendi ailelerine daha fazla katkı sağlayabilmeleri açısından da çok önemli buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise yıl boyunca ciddi anlamda bir emek sarf edildiğini ifade ederek, “Yani bütün kurumlarımızı kullandık. Bugün de meyvesini aldık diye düşünüyorum. Hedeflerimizden bir tanesi hem eski el sanatlarımızın değerlerini koruması hem de Yozgat adına hediyelik eşya olarak sunabileceğimiz bir ürünü ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu başarmışız diye düşünüyorum. Halk Eğitim Merkezimizde özellikle çini üretimi çok önemli. İnşallah Yozgat’a özgü bir hediyelik eşyayı da marka haline getirmeyi düşünüyoruz. Başta halk eğitim müdürü olmak üzere tüm emeği geçen ekibimize de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıçoğlu da Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu yıl 568 kurs açtıklarını ve 10 bin 810 kursiyerin belge aldığını belirten Kılıçoğlu, “Özellikle ev hanımları kurslarımıza yoğun ilgi göstermektedir. Ev hanımları burada hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar