Yozgat Devlet Hastanesi ek binasında 7 poliklinik hizmete açıldı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Yozgat Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında, Genel Cerrahi Polikliniği, Meme Hastalıkları Polikliniği, Geriatri Polikliniği, Dâhiliye Polikliniği, Ortopedi Polikliniği.

Google Haberlere Abone ol
Yozgat Devlet Hastanesi ek binasında 7 poliklinik hizmete açıldı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Yozgat Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında, Genel Cerrahi Polikliniği, Meme Hastalıkları Polikliniği, Geriatri Polikliniği, Dâhiliye Polikliniği, Ortopedi Polikliniği, Kalp Damar Hastalıkları Polikliniği, Plastik Cerrahi Polikliniği olmak üzere 7 yeni poliklinik hizmete açıldı.

Yozgat Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Tamer Sami Pelitli, yaptığı açıklamada, devlet hastanesindeki yoğunluğu azaltmak için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 7 poliklinik açtıklarını belirterek, “Hastanemizin fiziki şartları ve kapasitesi yeni hizmet alanları açmamıza imkan vermemektedir. Bu nedenle ek binada 4, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde 7 yeni poliklinik açtık. Yeni açılan polikliniklerimizle ana binamızdaki yoğunluğu azaltacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi daha kaliteli hizmet alabilmeleri için şehrin diğer yakasında kalan hastalarımızın zaman ve maliyet açısından da sorunlarını gidermiş olduk. Açılan polikliniklerimizle Karatepe, Esentepe, Bilal Şahin, Nohutlu mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız artık ana binamıza gelmek yerine aynı hizmeti kadın doğum hastanemizde bulunan polikliniklerimizden alabileceklerdir. Yozgatlı hemşehrilerimiz hafta içi saat 08.00 ile 17.00 arasında hastanemize müracaat ettiklerinde muayene olacaklardır." dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Yahşi de vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için Yozgat Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binasında 7 polikliniği hizmete açtıklarını söyledi. Yahşi, şöyle dedi: "Sağlık hizmetlerinin ilimizde önemli bir yükünü çeken Yozgat Devlet Hastanesi’nde 53 poliklinik ile hizmet verilmekte iken, ek bina Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yeni yaptırılan prefabrik ek bina ile 7 yeni poliklinik açarak, halkımıza hak ettikleri sağlık hizmetini vermeyi amaçlıyoruz. Bilindiği üzere meme kanseri kadınlarda en fazla görülen kanserdir. Fakat çok az kişi bunun önemini anlamakta veya risk altında olduğunun farkına varmaktadır. Bu sebeple öncelikle Birlik sağlık tesislerimizden Yozgat Devlet Hastanesi'nde Meme Hastalıkları Polikliniği'ni hizmete açtık. Genel cerrahi uzman doktorlarımızın görev yapacağı poliklinikte, meme hastalıklarının erken teşhis ve tedavisi yapılabilecek. Meme hastalıkları polikliniği hafta içi pazartesi, çarşamba ve cuma günleri hizmet verecektir."

Yeni açılan polikliniklerin vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunan Yahşi, “Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bütün faaliyetlerimizde, ana ilkemiz insan odaklı ve insana değer veren yaklaşımımızdır." şeklinde konuştu.




CİHAN

Yorumlar