Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında 14 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasında, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 kişiden aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu A.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında 14 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasında, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 kişiden aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu A.O. Bayraktarın da bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı.

‘Yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında adliyeye getirilen ve ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet almak, vermek, irtikap, nüfuz ticareti, imar kirliliğine neden, Kıyı Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen 14 kişi, suça ilişkin yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar, “Adalete güveniyoruz. Biz imanlı, itikatlı insanlarız. Söyleyecek başka bir şey yok.” demekle yetindi.

Serbest kalanların, ‘isnat edilen gelir durumunda kuvvetli şüphe gösteren olguların tutuklamayı gerektirecek şekilde olmadığı ve delilleri karartma, yok etme, gizleme ihtimalinin bulunmadığı’ kararıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar