Yolcular için ‘bagaj yardım' uygulaması

Atatürk Havalimanı’nda engelli ve yaşlı yolcuların bagajlarını daha rahat almaları için bagaj yardım noktası hizmete başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yolcular için ‘bagaj yardım' uygulaması

Atatürk Havalimanı’nda engelli ve yaşlı yolcuların bagajlarını daha rahat almaları için bagaj yardım noktası hizmete başladı. Özellikle bel rahatsızlığından şikayet eden yolcular, bagaj indirme makinesinden memnun kaldıklarını ifade etti.

Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminaline engelli, hasta ve yaşlı yolcular için bagaj indirme konusunda yardım cihazı yerleştirildi. Üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalışılan bagaj indirme makinesinin engelli ve yaşlı yolcuların taleplerine göre yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Cihaz, dış hatlar terminali geliş katı 7 numaralı bantta test amacıyla konumlandırıldı. Valizi ağır olan yolcular, bagaj yardım noktasında valizlerini sürükleyerek indiriyor.

Almanya’dan gelen Hasan Kaçar, bel fıtığı rahatsızlığı olduğunu, sistemi denediğini söyledi. Kendisi için çok iyi bir sistem olduğunu belirten Kaçar, “Denedim çok güzel. Benim için daha iyi oldu. Belim de ağrıyordu onun için de daha iyi oldu. Türkiye’de böyle yenilikler çok güzel olmuş. Tebrik ediyorum. Benim için çok güzel oldu. Almanya’da böyle bir şey yok. Almanya’da valizleri yüklerken belim ağrımıştı.” dedi.
CİHAN

Yorumlar