Yol ortasında ayağı kayıp düşen yaya ölümden döndü

Yayaların ve sürücülerin trafik kurallarına uymaması kazaları da beraberinde getiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından paylaşılan mobese görüntülerinde, yaya geçişine kırmızı yanmasına rağmen koşarak...

Google Haberlere Abone ol
Yol ortasında ayağı kayıp düşen yaya ölümden döndü

Yayaların ve sürücülerin trafik kurallarına uymaması kazaları da beraberinde getiriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından paylaşılan mobese görüntülerinde, yaya geçişine kırmızı yanmasına rağmen koşarak karşıdan karşıya geçmek isteyen bir vatandaş, hızla gelen aracı son anda fark ediyor. Panikleyerek vücudunun dengesini kaybeden vatandaş ayağı kayarak yere düşüyor. Bu sırada araç sürücüsü frene basmasına rağmen vatandaşın yanından hızlıca geçiyor. Ayağının kayması ile arabanın altında kalmaktan kurtulan vatandaş kalkarak yoluna devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yıl ülke genelinde meydana gelen 374 bin 378 kazanın 3 bin 1’i ölümlü, 158 bin 164’ü ise yaralamalı olarak kayıtlara geçti. 2014’ün ilk 3 ayında ise 75 bin 579 kaza meydana gelirken, oluşan kazaların birçoğu aşırı hız ve sürücülerin dikkatsizliği ve trafik kazalarına uyulmaması sonucu oluştu.

Özellikle kent merkezlerinde yaya geçişleri ve kavşak noktalarında meydana gelen kazalar, sürücü ve yayaların da dikkatsizliğini gözler önüne seriyor. Mobese tarafından kaydedilen görüntülerde birçok kazada, sürücülerin hatasının olduğu gözleniyor. Kavşaklara aşırı hızla giren sürücüler, karşı yönden gelen araçları geç fark etmesi üzerine kazalar meydana geliyor. Birçok olay araç içerisinde bulunanların yaralanması ve ölmesi ile sonuçlanıyor. Meydana gelen trafik kazalarında motosiklet sürücülerinin de trafik kurallarına uymaması dikkat çekiyor. Kavşaklarda öncelik hakkını ihlal eden motosiklet sürücüleri kazalara neden oluyor.

Yayınlanan görüntülerde bir vatandaşın karşıdan karşıya geçerken ayağının kayması ve son anda arabanın altında kalmaktan kurtulması dikkat çekiyor. Adıyaman Köy Hizmetleri Kavşağı’nda meydana gelen kazada, yaya geçişine kırmızı yanmasına rağmen koşarak karşıdan karşıya geçmek isteyen bir vatandaş, hızla gelen aracı son anda fark ediyor. Panikleyerek vücudunun dengesini kaybeden vatandaş ayağı kayarak bir anda yere düşüyor. Bu sırada araç sürücüsü frene basmasına rağmen vatandaşın yanından kayarak geçiyor. Ayağının kayması ile arabanın altında kalmaktan kurtulan vatandaş ayağa kalkarak yoluna devam ediyor.

Adana Gündoğdu Kavşağı’nda meydana gelen kazada ise kavşağa hızla giren bir minibüs, kavşaktan dönen aracı son anda fark ediyor. Çarpmanın etkisiyle minibüsün şoförü direksiyon hakimiyeti kaybederek yol kenarında bulunan aydınlatma direğine çarparak güçlükle durabiliyor. Yine Adana PMYO Kavşağı’nda ise hasta taşıtan bir ambulans, kavşağa geldiğinde dikkatsiz bir sürücünün yola çıkması sonucu duramayarak kaza meydana geliyor. CİHAN

Yorumlar