Yol genişletme amacıyla kamulaştırılan binalar yıkılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Narlıca Mahallesi’nde, yol genişletme ve bulvar uzatma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği yıkım çalışmaları sürüyor. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı, Otogar’a kadar uzatmak ve Türkmenbaşı...

Google Haberlere Abone ol
Yol genişletme amacıyla kamulaştırılan binalar yıkılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Narlıca Mahallesi’nde, yol genişletme ve bulvar uzatma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği yıkım çalışmaları sürüyor.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı, Otogar’a kadar uzatmak ve Türkmenbaşı Caddesi’nden Obalar Caddesi’ne uzanan yolu açıp, mevcut halini genişletmek amacıyla yapılan yıkımlar sürüyor. Narlıca Mahallesi Ray Sokak’ta kamulaştırma kapsamında yapılan çalışmada, mahkemesi neticelenen binanın yıkımı gerçekleştirildi. Proje Müdürlüğü yöneticileri nezaretinde yapılan yıkım işlemleri, mahkeme kararı gereğince uygulandı. Söz konusu noktada bir, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın Otogar’ın arkasına kadar uzayacağı güzergahta ve diğer faaliyetlerin sürdüğü noktalarda toplam 30 binayla ilgili mahkemenin devam ettiği, mahkeme kararı kamulaştırma lehine sonuçlanan binalarla ilgili yıkım kararlarının uygulandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yıkım çalışmalarının Adana’nın daha yaşanabilir, modern ve çağdaş bir kent haline gelmesi için uygulandığını ifade ederek, Adana’da yeni yol, bulvar ve caddelere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Başkan Sözlü, söz konusu noktada yapılan yıkım çalışmalarının, hem mahalle halkına hem de Adana’nın geneline modern bir yol çalışması, hizmeti olarak döneceğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar