Yoksul öğrenciler için ücretsiz 'Sosyal Market' açıldı

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'nda ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için 'Sosyal market' kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Yoksul öğrenciler için ücretsiz 'Sosyal Market' açıldı

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu'nda ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için 'Sosyal market' kuruldu. Hayırsever vatandaşların desteğiyle kurulan markette öğrencilere ücretsiz kırtasiye ve giysi yardımı yapılıyor.

Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projeler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Öğrencilerin eğitim çıtasını yükseltmek, vatandaşların eğitime ilgi ve desteğini sürekli gündemde tutmak için son 3 yılda çeşitli önemli projelere imza atan okul yönetimi son olarak sosyal market uygulamasını başlattı. Okul yönetimi, 'Sosyal Market’ uygulamasıyla öğrencilerine maddi ve manevi desteğini esirgemiyor.

Kaymakam Ayhan Terzi'nin açılışını yaptığı sosyal markette, ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye, mevsimlik giysi, ayakkabı ücretsiz veriliyor. Bu uygulamanın, ilçede birlik beraberlik ve eğitim adına önemli bir aşama olduğunu belirten Terzi, eğitimde motivasyonun başarıyı artıracağına dikkat çekti.

Eğitimin temelinin gönüllülük esasına dayalı olduğunu hatırlatan Terzi, "Böylesi güzel uygulamalar eğitimde başarıyı artıracaktır. Ayrıca öğretmen öğrenci ilişkileri daha sağlıklı ve samimi olacaktır. Sosyal markete yardımlarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlara, okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Çünkü bu hayır işi, bir gönül işidir. Kaymakamlık olarak biz de ihtiyaçların giderilmesi hususunda imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar