Yoksul konutlarının hak sahipleri: Sevincimiz kursağımızda kalmasın

Kars'ta Yenişehir Mahallesi Karacaören kavşağında yapımı tamamlanan yoksul konutların teslim edilmesini isteyen hak sahipleri valilik yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurdu. 2011'de teslim edileceği ilan edilen, ancak...

Google Haberlere Abone ol
Yoksul konutlarının hak sahipleri: Sevincimiz kursağımızda kalmasın

Kars'ta Yenişehir Mahallesi Karacaören kavşağında yapımı tamamlanan yoksul konutların teslim edilmesini isteyen hak sahipleri valilik yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurdu. 2011'de teslim edileceği ilan edilen, ancak seçimler geçince teslim edilmeyen ve 2013 Martında bitirilerek kuraları çekilen 672 adet yoksul konutu, aradan geçen bir yıla rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi.

Yapımı tamamlanan binalarda ve parklarda sahipsizlikten kırılma ve bozulmaların başladığını ifade eden Alaatin Erkmen, 9 nüfusa sahip olduğunu ve belirsizliklerden dolayı sorunlar yaşadıklarını söyledi. Yetkililere seslenen Erkmen, "Bize yardımcı olun, mağduruz. Her şey bitmiş hazırdır. Ama bize verecek tarihin belirsiz olduğunu söylüyorlar. Kim ister ki çıkıp rahatsızlık versin, bunları söylesin, ricamız budur, biz bir an önce evlerimize taşınalım istiyoruz." dedi.

'YOKSUL KONUTLARI MI? SEÇİM KONUTLARI MI?'

Vatandaşlar, 'Yoksul konutları mı? Yoksa seçim konutları mı?' diye sordukları TOKİ tarafından yapılan konutlarla ilgili son gelişmenin 30 Mart seçimleri öncesi yaşandığını ifade ediyor. 672 hak sahibinin belediye önünde halka seslenecek AKP'li Numan Kurtulmuş'un konuşmasına çağrıldığı ve burada kendilerine Kurtulmuş’un, doğalgaz abone sorununun çözüldüğünü söylediğini ve en kısa sürede dairelerin ise teslim edileceğinin ifade edildiğini belirtiyorlar.

Hak sahiplerinden Erkmen, kendilerinin de hayalleri ve gururları olduğunu vurgulayarak, "Biz de sevindik, sevincimiz kursağımızda kalmasın, biz gelmeden kırılan malzemeler var. Parkta çocukların oyuncakları kırılmış, ağlayasım geliyor. Vallahi içim kan gidiyor. Bu bizim devletimizin parasıdır, milli servettir ve bizim paramız sayılır. Yazık değil mi?" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ TARİH VEREMEDİ

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yoksul konutlarının geçen yıl yapıldığını ve bunların kurasının çekildiğini ifade ederek, "Özellikle yoksul ve engellilerin konutlarının aboneliklerinde bir ufak gecikme oldu. Onları da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın desteğiyle, bazı ödemeleri bakanlığımız bünyesine almasıyla çözülüyor. Yakın zamanda inşallah onları da kendilerine teslim edeceğiz." dedi. Kılıç, gazetecilerin, 'Teslim tarihi belli mi?' soruna ise "Yakın diyelim, aboneliklerle alakalıydı sıkıntı, onu da çözüyoruz." cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar