Yıllardır ihmale edilen cadde ve sokaklara parke taşı döşeniyor

Kars'ta MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yıllardır ihmal edildiği ileri sürülen ara cadde ve sokaklara parke taşı döşediklerini söyledi.Başkan Karaçanta, çalışmaları yerinde incelemek için basın mensuplarıyla geldiği İstasyon...

Google Haberlere Abone ol
Yıllardır ihmale edilen cadde ve sokaklara parke taşı döşeniyor

Kars'ta MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yıllardır ihmal edildiği ileri sürülen ara cadde ve sokaklara parke taşı döşediklerini söyledi.

Başkan Karaçanta, çalışmaları yerinde incelemek için basın mensuplarıyla geldiği İstasyon Mahallesi'nde, şehrin merkezi olan bu bölgenin kaldırım ve caddelerin kilit taşla döşenmesinin ardından ana cadde Faik Bey ile bağlantılı diğer ara sokaklarda çalışmaların süreceğini belirtti. Başkan, "Yıllardan beri bu bölgelerin ihmal edildiğini ve kendi kaderleriyle baş başa bırakıldığın gördük. İhmal edilen bölgelerin Kars'ın en eski yerleşim birimleri olduğunu biliyoruz. Bu bölgelerimize önem verilmesi gerekiyor. Bu önemi vereceğiz ve çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir." dedi.

İncelemelerinde, vatandaşa kulak verdiklerine de değinen Karaçanta, "Vatandaşımız ihmal edilişlerinden hoşnut değil. Yani hizmet alamayışından hoşnut değil. Kaldırım yok, yol yok ve düşünün ki 20. asrı bitirdik halen daha kaldırımdan, sudan bahsediyoruz." diye konuştu.

'ÇİÇEKLERİ KOPARANI KIRARIM'

Başkan Karaçanta, İstasyon Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından geçtiği Mihralibey kavşağında refüj çalışmalarını inceledi. Burada belediyelerince yapılan çiçeklendirme çalışmalarına katılan Karaçanta'ya hemşehrileri teşekkür etti. 85 yaşındaki Saniye Nine'nin, toprağa el sürüp öperek karşıladığı Başkan'a sarılıp, 'Onu çok sevirem, o memleketimizin adamı' demesi dikkatlerden kaçmadı. Saniye Nine, istek üzerine bir de çiçek dikti. Basın mensuplarının çiçekleri koparıyorlar söylemi üzerine ise "Benim evim yakındır. Koparanları kırarım." dedi.

Belediyenin yeşillendirmeden sorumlusu Özge Erginbay ise Kars çevresinde, yol kenarlında, refüjlerde, göbeklerde ve kavşaklarda yeni çiçek alanları oluşturduklarını ve 70 bin çiçek siparişi verdiklerini söyledi. Erginbay, "Bu çiçeklerin 35 bin tanesi elimize ulaştı. Tüm Karsımızı rengarenk bir hale getireceğiz." diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar