Yılın gazetecileri ödülleri sahiplerini buldu

Samsun Piri Reis Anadolu İletişim Meslek Lisesi tarafından düzenlenen törende '2013 Yılı Medya Ödülleri' sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Yılın gazetecileri ödülleri sahiplerini buldu

Samsun Piri Reis Anadolu İletişim Meslek Lisesi tarafından düzenlenen törende '2013 Yılı Medya Ödülleri' sahiplerini buldu.

Okul konferans salonunda düzenlenen ödül töreni öncesi okulu gezen Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler, önce öğrencilerin serbest dalda çekmiş olduğu fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yaptı. Daha sonra okul bünyesinde yapımı tamamlanan ve şimdilik kapalı devre yayın yapacak olan 'Televizyon Stüdyosu' Vali Aksoy ve diğer protokol üyelerinin kurdele kesimiyle hizmete girdi.

Stüdyonun ilk canlı yayın konuğu ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Açılışların ardından davetliler ödül törenine katıldı. Törende ilk olarak Samsun’da basın tarihinin anlatıldığı kısa bir sunum yapıldı. Sonrasında, basın bayramı olan 10 Ocak gününün aynı zamanda 'İdareciler Günü' olması nedeniyle 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından Vali Hüseyin Aksoy’a bir plaket verildi. Plaket sonrası konuşma yapan Vali Aksoy, "Piri Reis Anadolu İletişim Meslek Lisesi, basın sektörüne yetişmiş elemanları hazırlayan bir okul olarak önemli mesafeler alıyor. Her geçen gün kendisini daha da geliştiren okulumuzu bir önceki yıla göre daha farklı bir şekilde gördük. Stüdyosunu tamamlayan ve bir çok alanda öğrencilerimizin yetişmesine fırsat verecek imkânları onlara sunacak bir okul haline geldi. Burada eğitim alacak öğrencilerimize önümüzdeki dönemde basın sektöründe çok önemli görevleri üstlenmiş olacaklar. Bugün aynı zamanda '10 Ocak İdareciler Günü'. Cemiyetimiz de bu anlamda bir plaketi bize takdim etti. Ben bu plaketi tüm idareci arkadaşlarım adına almış oldum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının 2013 yılında yapmış olduğu yazılı ve görsel haberler arasından öğrencilerin oyları ile seçilen yılın haberleri ödülüne layık görülen gazeteciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Etkinlik, ödül verenlerle alanların toplu olarak fotoğraf çekinmesiyle sona erdi. Törene; İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Basın-Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, ilçe daire müdürleri, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.
CİHAN

Yorumlar