Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 'sevgi ve kardeşlik mağazası' açıldı

Türk Kızılayı ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), üniversitede ihtiyaç sahibi ve burslu öğrenciler için ‘Sevgi ve Kardeşlik Mağazası’ Yıldız Butik’i törenle açtı.YTÜ, Davutpaşa Kampüsünde düzenlenen öğrencilerin eğitimine...

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 'sevgi ve kardeşlik mağazası' açıldı

Türk Kızılayı ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), üniversitede ihtiyaç sahibi ve burslu öğrenciler için ‘Sevgi ve Kardeşlik Mağazası’ Yıldız Butik’i törenle açtı.

YTÜ, Davutpaşa Kampüsünde düzenlenen öğrencilerin eğitimine katkı sunmayı hedefleyen ‘Sevgi ve Kardeşlik Mağazası’ Yıldız Butik’in açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve çok sayıda davetli katıldı. Butiğin açılış kurdelesini Akar ve Yüksek birlikte kesti.

İhtiyaç sahibi öğrencilere ve çalışanlara yönelik bir organizasyon olduğunu belirten Akar, “Sayın Rektörümüzün sayesinde Yıldız Teknik Üniversitesi ile hayır işlerinde iş birliği yapıyoruz. Sağ olsun yeni bir projeye imza attık sayesinde beraber. Burada Yıldız Butik’te ‘Sevgi ve Kardeşlik çarşısı’ olarak kuruldu. Üniversitede bulunan burs alan öğrencilerimize, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ve çalışanlarımıza dönük bir organizasyon. Kızılay olarak biz burada bulunan malzemelerin temini ile alakalı ve organizasyon ile alakalı görev üstlendik.” ifadelerini kullandı.

Daha öncede öğrenci giydirme organizasyonu içerisinde yer aldığını ifade eden Yüksek de, “Zaten yıllarca Beykoz’da bir derneğin öğrenci giydirme organizasyonu içerisinde yer aldım ve çok mutlu oldum o işten. Burada da gençlerin ihtiyaçlarını görünce, bu alanda boş kongre merkezi. Burayı Ercan Beye butik yapalım, yapabilir miyiz? O da ‘ben eşyayı bulurum’. Bulduktan sonra başka bir şey kalmıyor zaten. Birde müşteri bulacağız dağıtmak için. İnşallah iyi olacak.” dedi.

Türk Kızılayı Merter Şubesi’nin ve bağışçılarının desteğiyle oluşturulan Yıldız Butik’te ayakkabı, kaban, gömlek, çorap gibi gerekli olan tüm giyim eşyalarını barındırıyor. Butik, YTÜ bünyesinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye hizmet verecek. Bu öğrenciler üniversite tarafından tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi öğrenciler yararlanabilecek. İhtiyaç sahibi öğrenciler Butiğe gelerek beğendikleri giysilerden 3 tanesini ücretsiz olarak alacak.

CİHAN

Yorumlar