Yıldırımhan Koleji Çanakkale'ye vefa gezisi düzenledi

Mersin Özel Yıldırımhan Koleji tarafından Çanakkale'ye vefa gezisi düzenlendi. Özel Yıldırımhan Koleji'nden yapılan açıklamada; öğrenci, veli ve öğretmenlerle birlikte Çanakkale’ye "Şimdi Vefa Zamanı" adı ile bir gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırımhan Koleji Çanakkale'ye vefa gezisi düzenledi

Mersin Özel Yıldırımhan Koleji tarafından Çanakkale'ye vefa gezisi düzenlendi.
Özel Yıldırımhan Koleji'nden yapılan açıklamada; öğrenci, veli ve öğretmenlerle birlikte Çanakkale’ye "Şimdi Vefa Zamanı" adı ile bir gezi düzenledi. Her yıl Çanakkale Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geziye bu yıl da okulu temsilen 50 kişilik öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.
Öncelikle Çanakkale’deki şehitlikleri ziyaret eden katılımcılar Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Şehitlik Anıtı, Alçıtepe Köyü, Conkbayırı, Anafartalar ve Aynalı Çarşıyı gezerek aziz şehitleri bir kez daha minnetle andı.
Çanakkale’den sonra Bursa’ya geçen ekip sırasıyla Uludağ, Uluçınar, Ulucami, Tophane, Osmangazi, Orhangazi’yi ziyaret ederek vefa borçlarını ödedi.
Velilerden Abdulkadir Baştürk Çanakkale’ye ilk defa geldiğini ve gezinin kendisine çok şeyler kattığını söyledi. Baştürk her Türk vatandaşının mutlaka Çanakkale’ye gelip ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı.
Öğrencilerden Güllü Yaldız ise derste duydukları bilgileri yerinde görme fırsatı bulduklarını kaydetti.
Yaldız, gezi sayesinde şanlı ecdadı ziyaret ederek onlara vefa borcu ödediklerini ifade etti.
Okul Müdürü Ahmet Özel'de 'Şimdi Vefa Zamanı' parolası ile başlattıkları gezideki amaçlarının öğrenci ve velilerle birlikte ecdadın şanlı tarihteki fedakarlıkların boyutunu anlayabilmek olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar