Yıldırım: Oylarımız arttı ama başarısız olduk

AKP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde oylarını arttırmalarına rağmen başarısız olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Oylarımız arttı ama başarısız olduk

AKP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde oylarını arttırmalarına rağmen başarısız olduklarını söyledi. Yıldırım, “Aldığımız bu sonuç, başarı değildir. Açıkça söylüyorum. Yüzde 36’lık sonucu başarı olarak görmüyorum ama İzmirlilerin tercihidir. Buna saygı duyuyorum.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP adayı Aziz Kocaoğlu’na karşı kaybeden Binali Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Kocaoğlu’nun kazandığını belirten Yıldırım, “Kendisini tebrik ediyorum. Gayriresmi sonuçlara göre altı ilçede AK Parti, diğer ilçelerde ise CHP kazanmış gibi görünüyor. Birbirine yakın olan ilçeler var, onlarla ilgili de itirazlar söz konusu, tekrar değerlendirmeler yapılıyor.” diye konuştu. Seçim kampanyalarına destek veren parti teşkilatına teşekkür eden Yıldırım, şöyle devam etti: “İzmirli hemşehrilerime de teşekkür ediyorum. Bize 1 milyon civarında oy verdiler. Bir önceki yerel seçimlerdeki oyumuzun 625 bin civarında olduğu düşünülürse ciddi anlamda desteklerini arttırdıklarını görüyoruz. Geçirdiğimiz yerel seçim kampanyası, İzmir’deki yerel yönetimlerin bundan sonra biraz daha dinamik ve hizmete yönelik çalışmaları için bir fırsat olmuştur. Biz İzmir’de siyasetin hizmet odaklı yapılmasını hep öngördük ve bunu söyledik. Dolayısıyla bundan sonra İzmir'de CHP'li yerel yöneticilerin, sadece ideolojik söylemlerle başarılarını devam ettiremeyeceklerini anlaması gerekir. En azından İzmirliler kendilerine bu mesajı vermiştir, bu da sonuçlara yansımıştır. Aziz Kocaoğlu, 2009’da yüzde 56 oy almışken şu anda yüzde 50’nin altına gerilemiştir. Kampanya boyunca sürekli kendisini yüzde 60, bizi de yüzde 30’un altında göstermişlerdi. Sonuç düşündüğü gibi çıkmadı. Bizim aldığımız yüzde 36’lık sonuç da başarı değildir ama İzmirlilerin kararına saygı duyuyorum.”

Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarını da eleştirdi. Seçim kurullarının fevkalade başarısız bir sınav verdiğini savunan Yıldırım, “Seçimlere sahip olamadılar. İzmirlilerin verdiği oylara gölge düşmüştür. Hukukçu arkadaşlarımız çalışmaları başlattı.” diye konuştu.

‘YÜZDE 40'IN ÜSTÜNDE BEKLİYORDUK’

İzmir’de başarısız olmalarını çeşitli sebeplere bağlayan Yıldırım, “AK Parti, hem meclis hem de büyükşehir düzeyinde oyunu hatırı sayılır düzeyde arttırmıştır. Bunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de iki muhalefet partisi ortak hareket etti. CHP’nin başarısı ya da başarısız olduğunun takdiri bana ait değildir. Bizim açımızdan kısmi başarı var ama beklediğimiz oranda değil. Yüzde 40’ın üzerinde oy bekliyorduk ama yüzde 36’da kaldık. Genele baktığımızda bu durumu ihmal etmememiz gerekiyor.” diye konuştu.

Kocaoğlu’nun, “İzmir’i bu süreçte iyi tanıdı. Ankara’daki projeleri takip edeceğini umuyorum.” sözlerini eleştiren Yıldırım, “Kocaoğlu, İzmir'le ilgilenirse iyi olur. Memleketi kurtarmak onun işi değil. Biz tabii ki İzmir'in milletvekiliyiz. O kendi işini yapsın. Sürekli İzmir'in kendisini taşıyacağını sanmasın. İzmir seçmeni, ‘Kendine gel, düzgün çalış, şehrin sorunlarını gündeme getir, genel siyaset senin işin değil.’ mesajını vermiştir. Kocaoğlu’nun bu durumu iyi okuması gerekir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar