Yıldırım Genel Başkan sıfatıyla son kez konuştu

Başbakan Binali Yıldırım : Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamdolsun. İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım Genel Başkan sıfatıyla son kez konuştu

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Arena'da düzenlenen Ak Parti 3. Büyül Olağan Kongresinde konuştu.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Bugün günlerden vuslat. Rabbime hamdolsun. İşte özlenen, beklenen an geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Hoşgeldin sayın Cumhurbaşkanım. Saygıdeğer hanımefendi hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Sayın Cumhurbaşkanım, aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Bize verdiğiniz güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki, hep yapıbaşımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki, aydınlık Türkiye'nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

AK Parti meşalesini ateşleyen bu ışığı yakan değerli kurucular kurulu üyelerimiz, partimizin lokomotifi, bu kutlu davanın yükünü omuzlarında taşıyan çok değerli Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerimiz. Ülkemizin kalkınması, büyümesi için, saygın ülkeler arasında yerini almasını sağlayan bütün Meclis Başkanlarım, Başbakanlarım, Bakan arkadaşlarım, milletimizin temsilcisi, sesi, yüreği, vicdanı olan çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım, partimizin belkemiği, teşkilatlarımızın çok değerli mahalle temsilcileri, belde temsilcileri, ilçe başkanları, il başkanları, yöneticileri, yerel kalkınmanın mimarı belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, ilg genel meclis üyelerimiz, siyasete zarafet ve değer katan kadın kollarımızın çok değerli mensupları kongremize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet"

Bu salonda değişimin lideri ile milletin partisini bir kez daha biraraya getiriyoruz. AK Parti demek bu ülkeye bu millete hizmet demektir. Sizler bu erdem zincirinin birer halkasısınız. Bildiğiniz gibi mübarek üç aylar içerisindeyiz. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevlaya yöneldiği Ramazan ayı yaklaştı. Ülkemize ve tüm İslam alemine Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma demek. Buradan siz kardeşlerimize, teşkilatıma, yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ayın maneviyatından, bereketinden feyiz alarak gece gündüz vatandaşlarımızla hemhal olmanızı istiyorum. AK Parti'nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü meşakkatli, zorluklarla dolu oldu.

Bizi biz yapan değerler işte bunlardır. Sayın Cumhurbaşkanım, Mehmet Akif'ten Çanakkale'yi haykırmaktır. AK Partili olmak bu ülkeye sayısız destanlar yazdırmak, 15 Temmuz destanının kahramanı olmaktır. Gelecek nesillere aktarılacak, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devletin bekçisi olmaktır. Bu kutlu yürüyüşe 2001 yılında kurucu liderlimizle beraber çıktık. Geçen 16 yıl içerisinde AK Partimizde farklı sorumluluklar alarak ülkemize hizmet etme şerefine layık oldum. Liderimize, yol arkadaşlarıma ve milletime şükranlarımı sunuyorum.

"Demokrasi zaferi yazdınız"

Bize oynanan oyunları sizlerle birlikte milletimizle birlikte bozduk, bozmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi, bir işgal girişimini yaşadık. Asker kılığına girmiş, gözü dönmüş teröristler milletimizin ülke savunması için ödediği vergilerle alınan tank, helikopter, uçaklarla milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Egemenliği milletten almak için TBMM'yi bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın millete yaptığı ülkenize, demokrasiye sahip çıkın mesajıyla milyonlar oldunuz, meydanlara indiniz. Bir gece içinde demokrasi destanı yazdınız. Kahraman Türk milleti bir kez daha yedi düvele kendini, kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden, milletin elinden ayyıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar salalar dinmedi. Bayrağımıza, milletimize, devletimize sahip çıkarken şehit olan bütün kardeşlerimizi buradan bir kez daha rahmet ve şükranlar anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

FETÖ ile mücadele

FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele, bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil, adaletle davranmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği de göstereceğiz. Mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını da en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik.

"Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday..."

Şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da çatısını da bacasını da kapatır.

Yorumlar