YGS’de Serhat Dershaneleri farkı

Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) yine Kayseri Serhat Dershaneleri damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
YGS’de Serhat Dershaneleri farkı

Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) yine Kayseri Serhat Dershaneleri damgasını vurdu. YGS’de 8 derece elde eden Serhat Dershaneleri, tüm puan türünde Kayseri’nin ilk 10 derecesini kimseye kaptırmadı.

Dereceye giren öğrenciler için Serhat Dershaneleri’nde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Serhat Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Açıkgöz, Serhat Dershaneleri'nin 29 yıldır zirveyi koruduğunu söyledi. Açıkgöz, “Uluslararası arenada ülkemizin yeri, eğitimle değişecektir. Ve tabidir ki hedefimiz: çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknoloji kullanılabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmektir. Daha güzele, daha iyiye layık olan ülkemizin, geleceği bu misyondaki başarılı yürüyeceği malumunuzdur. İlimizin bu gelişmelere katkıda bulunacağı da kesindir. Bizler Serhat Dershaneleri olarak bu katkıyı sağlamaya kararlıyız” dedi.

Serhat Dershaneleri'nin Türkiye’de sadece Kayseri’de uygulanan ve başarıda katkısının tescillendiğini belirten Açıkgöz, “SBS alanında müstakilleşmeye giden dershanemiz daha sonra sayısal, eşit ağırlık, sözel şubelerini ayırmış ve son olarak ta ve KPSS şubelerinin bu alandaki başarısını pekiştirmiştir” diye konuştu.

Açıkgöz, dana sonra derece giren öğrencilerin isimlerini açıkladı. Dereceye giren isimler şu şekilde oluştu. Büşra Nur Kaya; Özel Yelkenoğlu Fen Lisesi YGS 4 Türkiye 35.si, YGS 3 63.sü, YGS 5 Türkiye 86.sı, Kayseri 1.si. Esra Nur Kiraz; Kayseri Fen Lisesi, YGS 2 Türkiye 49., YGS 1 Türkiye 56.sı, YGS 6 Türkiye 126.sı, Kayseri 1.si. Hasan Öztürk Özel Kılıçaslan Liseleri YGS 4 Türkiye 41.si YGS 1 Türkiye 88.si, YGS 3 Türkiye 89.su Kayseri 2.si ve 3.sü. Hilmi Orhun Çakır; Özel Kılıçaslan Liseleri YGS 4 Türkiye 59.su, YGS 3 Türkiye 70.si Kayseri 2.si ve 3.sü. Fazlı Özcan; Kayseri Fen Lisesi, YG$ 4 Türkiye 79.su Kayseri 4.sü. Fahreddin Sinan Şahin; Özel Kılıçaslan Liseleri, YGS4 Türkiye 83.sü Kayseri 5.si. Alperen Eravşar; Özel Kılıçaslan Liseleri, YGS 4 Türkiye 95.si Kayseri 6.sı. Yunus Akdağlı; Özel Kılıçaslan Liseleri, YGS 6 Türkiye 138.si Kayseri 2.si. Açıkgöz, LYS’de başarılı olan örgencilerin her yıl ödüllendirileceğini belirterek, derece girenlere otomobilden para ödülüne kadar hediyelerin verileceğini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar