YGS’de Alanya şampiyonu Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi’nden çıktı

Alanya Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi, YGS1, YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde Alanya birincisi çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
YGS’de Alanya şampiyonu Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi’nden çıktı

Alanya Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi, YGS1, YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde Alanya birincisi çıkardı. Alanya Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi 4 Alanya birinciliği yanı sıra Türkiye çapında da ilk binde 9 derece elde etti.

Bir milyon 950 bin öğrencinin katıldığı 2014 YGS'de 4 ilçe birinciliği ve ilk 1000'de 9 dereceyle Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Alanya'nın en başarılı öğrencileri olarak belirlendi. Buna göre YGS1, YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde Alanya birincisi olan Yeşim Kiriş, YGS5 puan türünde de Türkiye 152.’nciliğini aldı. Ayrıca Afife Özbek, YGS1, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde ilk 1000’e girdi.

Kitlesel ve bireysel başarı gösteren öğrencilerini tebrik eden okul müdürü Abdulkadir Gürsoy, büyük özveriyle çalışan öğrencilerin ve öğretmen arkadaşlarının emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi. Gürsoy, "Başarıda emeği geçen her kademedeki personelimizi de kutluyorum. Bu Alanya'nın başarısıdır. Bu başarımızın LYS’de de artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

Alanya birincisi olan Yeşim Kiriş, yıl boyunca düzenli çalışmasının emeğini aldığını dile getirdi. Kiriş, “Başarıma katkı sağlayan aileme, dershaneme ve okuluma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlk 1000’de 3 ayrı puan türünde dereceye giren Afife Özbek de bu başarının sürpriz olduğunu dile getirdi. Özbek, “Çok mutluyum. Ailem, okulum ve dershanem bu başarıyı almamda en büyük etken oldu. Okulda çözdüğümüz bol bol YGS denemeleri etkili oldu.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar