YGS Trabzon birincisi Alparslan Koleji'nden

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavında Trabzon 1.

Google Haberlere Abone ol
YGS Trabzon birincisi Alparslan Koleji'nden

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencisi Ertuğrul Saliç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavında Trabzon 1.liğini elde ederken, Türkiye genelinde ise 42. oldu.

YGS, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Özel Alparslan Eğitim Kurumları, bu yıl ki YGS’de de birinciliği kimseye kaptırmadı. Okulun fen lisesi öğrencilerinden Ertuğrul Saliç, aldığı 492,81 puanla YGS'de Trabzon 1.si oldu. YGS-2 puan türünde Türkiye 42.si, YGS-1 puan türünde Türkiye 48.si ve YGS-4 puan türünde de Türkiye 81.si olan Saliç, ilk 100'de üç derece elde etti. Saliç, ayrıca YGS-3 puan türünde 132.si, YGS-5 puan türünde Türkiye 151.si ve YGS-6 puan türünde de Türkiye 159.su oldu. Sınava giren tüm okul öğrencileri 180 puan barajını geçerek LYS’ye girmeye hak kazanırken, Türkiye genelinde ilk binde 19, ilk 5 binde ise 49 derece elde etti.

Yaklaşık 2 milyon kişinin girdiği sınavda Trabzon adına önemli başarı elde Ertuğrul Saliç, böyle bir derece beklediğini söyledi. Başarının bir anda ya da bir yılda kazanılmadığını dile getiren Saliç, "Uzun süreden beri düzenli bir şekilde sınavlara hazırlanıyorum. Tabi ki bu aşamada, ailemin, öğretmenlerimin ve okulumun katkısı da çok önemli. Güzel bir bütünlük sonrası bu başarının gelmesi hepimizi mutlu etti. İnşallah LYS’de de güzel sonuçlar alıp arzuladığım üniversiteyi kazanmış olurum." dedi.

Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Nedim Asan da, öğrencileri Ertuğrul Saliç'in başarısının önemli olduğuna dikkat çekti. Bu yıl okullarından 51 öğrencinin üniversite sınavına girdiğini dile getiren Asan, "Öğrencilerimizin tümü, YGS’yi kazanarak LYS’ye girmeye hak kazandı. Bu öğrencilerimizden biri olan Ertuğrul Saliç, çok önemli bir başarı elde ederek Trabzon 1.si ve Türkiye 42.si oldu. Diğer öğrencilerimizin de önemli başarılarıyla okulumuz YGS’de ilk binde 19 ve ilk 5 binde 49 derece elde etti. Bu başarının kazanılmasında emeği olan başta öğrencilerimizi, onların ailelerini ve öğretmenlerimizi kutluyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar