‘Yetim Kız‘ Kutlu Doğum'da ağladı, ağlattı

Edremit Yolören Köyü Esin Akpınar Ortaokulu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, halkı gül suyu ve güllerle karşıladı. Okul Müdürü Özgür Yenigökçe, yaptığı konuşmada, "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili...

Google Haberlere Abone ol
‘Yetim Kız‘ Kutlu Doğum'da ağladı, ağlattı

Edremit Yolören Köyü Esin Akpınar Ortaokulu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, halkı gül suyu ve güllerle karşıladı.

Okul Müdürü Özgür Yenigökçe, yaptığı konuşmada, "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum.'' dedi. Ardından etkinlik, öğrencilerin Peygamber Efendimiz'e getiridikleri salat-ı selamlarla devam etti.

Öğrencilerin okuduğu, 'Bizlere rehber ışık, Allah'a en çok aşık, Peygamber Efendimiz' şiiri velilerden bol alkış aldı. Yolören Esin Akpınar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aleyna Aşık, okuduğu 'Yetim Kız' şiiriyle hem ağladı hem izleyenleri ağlattı. Küçük yaşta babasını kaybeden Aleyna Aşık, duygularını, ''Benin babam 2 buçuk yaşındayken vefat etti, duygularım beni o yöne itti, zaten sağolsunlar beni çok seviyorlar, kendimi tutamayınca ağladım, Onlar da ağladı.'' diye konuştu.

Okul Müdürü Özgür Yenigökçe de ''Yetim Kız şiirini okuyan kızımız da yetim, yetim olduğu için öğretmenimiz bu görevi ona vermişti, söylerken de etkilenerek ağlamaya başladı, normalde provalarda böyle bir şey olmamıştı, seyircileri de ağlattı biz de duygulandık, öğrencimizle ilgileniyoruz ama ne de olsa anne ve babanın şefkati, ekikliği kendisinde hissediliyor.'' diye ifade etti.

Kutu Doğum etkinliği ardından okul bahçesinde lokma hayrı yapıldı. Yolören köyünden Hayati Torun da katıldığı etkinlik için şunları söyledi: ''Köyde düzenlene Kutlu Doğum Haftası programına katıldık, hayır için teşekkür ediyoruz, çok duygulandık, gençlerimizle gururlandık, kızımızın ağlaması bizi de duygulandırdı, gerçekten yürekten bir şeydi.''

CİHAN

Yorumlar