Yetenekli öğrenciler buluşlarıyla dikkat çekti

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla hazırlanan ‘Yeteneğim Geleceğim Projesi’nde final programı renkli görüntülere sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yetenekli öğrenciler buluşlarıyla dikkat çekti

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla hazırlanan ‘Yeteneğim Geleceğim Projesi’nde final programı renkli görüntülere sahne oldu. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencilerinin projelerinden oluşan sergi ve birbirinden ilginç deneyler davetlilerin büyük ilgisini çekti. Öğrencilerin en önemli projelerinden olan ‘Sensörlü Sandalye”yi ilk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı denedi.

Programda projelerini sergileyen öğrenciler kimyasal deneyler yaptı. Tasarladıkları ürünleri sergileyip, İngilizce ve mimiklerle skeçler sundu. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’ndaki programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır’ın yanı sıra çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelecek nesli emanet edecekleri çocukların eğitimine her zaman öncelik verdiklerini ifade etti. Çağırıcı, " 'Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' der Mevlana. Bizler de gelenek nesilleri emanet edeceğimiz, çocuklarımızı daha iyi yetiştirme adına Bağcılar’da her zaman olduğu gibi eğitimi birinci önceliklerimiz içine aldık." diye konuştu.

Programda kurulan stantta yaptıkları organik sabun ve diş macunu anlatan Baki Temel Sarmaşık, üretim yaparken alkol, su ve limon esansı kullandıklarını söyledi. Sarmaşık, "Bunları homojen olana kadar karıştırınca, kolonyamızı elde ediyoruz. Diş macunu üretirken de ferahlatıcı olduğu için nane yağı, mikrop öldürücü etkisiyle kaya tuzu ve karbonat kullanıyoruz. Bunlardan da organik diş macunumuzu elde ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sergide öğrencilerin hazırladığı işlematör, dönüştür kazan, insansı robotkol, organik sabun, organik sineksavar krem, organik diş macunu, kolonya, sensörlü sandalye, bilgisayar oyunları, ahşap çalışmaları, su arıtıcısı gibi birçok icat büyük ilgi gördü.
CİHAN

Yorumlar