Yeteneklerin Rengi Projesi ile 100 genç kendini keşfetti

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından mali destek kapsamına alınan Yeteneklerin Rengi Projesi tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeteneklerin Rengi Projesi ile 100 genç kendini keşfetti

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından mali destek kapsamına alınan Yeteneklerin Rengi Projesi tamamlandı. Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi tarafından çocuk, genç ve yaşlıların sorun ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm modellerinin genişletilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması ile ilgili proje kapsamında 100 genç eğitim aldı.

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'nin kalkınma ajansı desteği ile yapımı gerçekleşen 175 kişilik konferans salonunun açılması ve Yeteneklerin Rengi Projesi'nin kapanışı nedeniyle okulda bir tören düzenlendi. 2012 yılı mali destek projeleri kapsamında yaklaşık 2 yıl süren çalışma renkli görüntülerle son buldu. "Keşfedilmemiş bir yetenek kalmasın" sloganı ile çıkılan yolda 100 genç resim, halk oyunları, müzik, tiyatro, şiir ve dergi çalışmaları yaptı. Okulun 140 bin liraya mal olan yeni salonunda aldıkları eğitimden küçük örneklerin sergilendiği tören öncesi Gölbaşı Kaymakam'ı Şevket Cinbir öğrencilerle sohbet etti. "İmkansızlık nedeniyle yeteneğini ortaya koyamayan çocuğumuz kalmasın” diyen kaymakam Cinbir, "Akıllı tahta, tablet, sınıf boyasıyla yeteneği keşfedelim dersen bu çocuklara yazık olur. Gençlerimizde bu potansiyel var. Bunu doğru değerlendirip, onlara fırsatlar verip ortaya çıkarmak biz yöneticilerin görevi. Para ve imkan var. bize düşen daha dikkatli ve fazlaca çalışmak." dedi.

"NOKTA KADAR MENFAAT İÇİN, VİRGÜL KADAR EĞİLMEMELİ"

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Cinbir onlara şu öğütleri verdi: "Çalışma hayatımda almamız gereken kararları ilgililerine danışarak alırız. Yöneticilerle görüşür en uygun şekilde sorunları çözmeye çalışırız. İnsanları dinlemek lazım, net ve kararlı olmak lazım. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmemeli. Adam olmalı adam kullanmamalı. Yönetici gerekirse kor ateşe elini kendisi uzatmalı. Bizi biz yapan değerlere dönmeliyiz. Çanakkale, Sakarya yeniden okunmalı. Toplumdaki dejenerasyona dur demeli. Değerlerimize sahip çıkmalıyız."

Toplantıda konuşan okulu müdürü Hasan Çınar ise projede emeği geçenlere ve Ankara Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür etti. Yeteneklerin rengini keşfetme noktasında bundan sonrada çalışmalarının süreceğini kaydeden Çınar, "Bugün burada yeteneklerini ortaya koyan 100 gencimiz arkadaşlarına örnek oldu. Yöneticiler olarak yetenekli gençlerimizin önünü açmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Zeynep Bengü Kumbaroğlu da proje çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençlerin, halk dansları, müzik, tiyatro, şiir ve resim alanlarında neler yaptığını anlattı.
Tören öğrencilerin farklı alanlardaki gösterileriyle son buldu.
CİHAN

Yorumlar